DOLAR 32,5789 0.01%
EURO 34,9760 0.39%
ALTIN 2.425,440,11
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2092553-3,25%
Edirne
21°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

SEVMEK Mİ ZOR SEVİLMEK Mİ?

ABONE OL
17 Eylül 2020 10:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fuzuli’ye de buna benzer bir soru sormuşlar: “Sevmek mi daha güzeldir, sevilmek mi?”, “Sevmek” demiş; “Çünkü sevildiğinden hiçbir zaman emin olamazsın.”

Biz yine de bir inceleyelim bakalım.

“Bugün seni seviyorum, yarın da bir neden bulur severim, daha sonra seni yeniden keşfeder yeniden severim, benim senden başka işim yok ki” demişler.

Ümit Yaşar Oğuzcan da;

“En ağır işçi benim;

Gün yirmi dört saat,

Seni düşünüyorum.” Demiş.

Bu durumda sevmek aylak işi yani benim gibi işkoliklere gelmez demek istiyorum ama ne kadar bedenen çalışırsanız çalışın düşüncelerinizi etkisi altına alır, telefonların musallatı reklamlar gibi zırt pırt olduk olmadık yerlerde zihninizi meşgul eder… Canınızı sıkmayın iyi ki sevmek var yoksa bu dünya dar gelir, ilgisizlikten ölürdük. Kıymetli bir sevgi-sevgili isteriz tabi. Sevgi¸ her kalbe Allah tarafından yerleştirilmiş ilahî bir cevherdir. Bu cevheri işlediğiniz ölçüde değer kazanır sevginiz.

Sevmek emek, sevmek fedakârlık, sevmek zaman, sevmek güç ister yani zor zanaat… Hata nerede yapılır biliyor musunuz; sevilmek istediğimiz gibi severiz…

Bence hoşumuza giden şey sevilmek. Tabi burada beklenti; “seni seviyorum” dediğiniz kişiden aynı cevabı almak. O zaman sevilmek en güzel his. Çok sevilmekten öte hep sevilmek… “Seven bir damla, sevilen bir deniz…” demiş İskender Pala. En güzelini Oğuz Atay söylemiş bence, “Ne ölmek nefessiz kalmaktır; ne de yaşamak nefes almaktır. Yaşamak; sevilmeyi hak eden birine yaşamını harcamaktır.”

Sevmek için yürek, sürdürmek için emek gerek demiştik. Sevilmek de pasif zannetmeyin sürdürülebilirliği için aynı ateşle cevap vermek gerekiyor. Hep mızmızlanarak, talep ederek, sorumluluk yükleyerek sevilmek olmaz. Tükenmez olgusuna kapılmamalı.

Aşk kaderdir,

Sevmek imtihan,

Sevilmek mükâfat,

Mutlu olmak ise;

Tamamen nasip… Nebi Yıldız

Herkese nasip olsun severken sevilmek, bitmesin kalbinde çarpıntı uçsun karnında kelebek. Sevmenin de günü mü olurmuş demeyin, 14’ü uymazsa başka günü deneyin. Kutlamaya bahane olsun, kalpler kocaman sarılmayla buluşsun.

Bu konuda doğru yönde değiştiğine inanmadığım dünyamızda herkese “sevmeyi becerebilme” diliyorum.

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.