DOLAR 32,5507 0%
EURO 34,8569 -0.07%
ALTIN 2.434,080,18
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2108978-3,02%
Edirne
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Makedonya Milli Güvenlik Konseyi’nde koronavirüs salgını ele aldı

Makedonya Milli Güvenlik Konseyi’nde koronavirüs salgını ele aldı

ABONE OL
1 Nisan 2020 01:26
Makedonya Milli Güvenlik Konseyi’nde koronavirüs salgını ele aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Makedonya’da Cumhurbaşkanlığı konutu ‘Vila Vodno’da gerçekleştirilen Milli Güvenlik Konseyi toplantısında koronavirüs salgını ile gelişmeler ele alındı.

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, toplantıda masaya yatırılan konuları değerlendirdi.

Pendarovski açıklamasında “Ülkemizdeki durum karmaşık. İleride olayların nasıl gelişeceği ise küresel salgınla ilgili gelişmeler bağlı. Toplantıda salgınla mücadelede devletin yeterli derecede konumlandığı ve kurumlar arasındaki işbirliğinin etkili olduğu konularında fikir birliğine varıldı” dedi.

Salgının yayılmasını engellemek amacıyla gece gündüz çalışan görevlilerin de takdir edilmesi gerektiği konusunun toplantıda vurgulandığını kaydeden Cumhurbaşkanı, polis ekiplerinin, askerlerin ve sağlık çalışanlarının bu takdiri hakkettiğini belirtti.

Pendrovski konsey üyelerinin, Sağlık Bakanı Venko Filipçe’den sağlık durumu, güvenlik birimi müdürlerinden ise güvenlik durumu hakkında bilgi aldıklarını da sözlerine ekledi.

Toplantıda ayrıca Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen önerilere sıkı bir şekilde bağlı kalınması gerektiği konusunda mutabık kalındı.

http://www.yenibalkan.com/tr

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.