DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2051545-1,97%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Maraton tedbirli koşulacak!

Maraton tedbirli koşulacak!

ABONE OL
24 Kasım 2021 23:48
Maraton tedbirli koşulacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) Başkanı Önder Akdağ, 13 Eylül 2020 tarihinde koronavirüs tedbirleri kapsamında, ‘Sınırsız Dostluk Yarı Marotonu’nun gerçekleşeceğini söyledi.

Dernek binasında gazetecilerle bir araya gelen Başkan Akdağ, bu yıl Edirne-Kastanies arası 6.sı koşulacak olan maratonla ilgili önemli bilgiler verdi. Maratonda Kovid 19 nedeniyle kapsamlı tedbirlerin uygulanacağını anlatan Akdağ şunları sıraladı: “Bilindiği üzere maraton 29 Nisan tarihindeydi. Uluslararası takvimdeki, Nisan ve Mart ayındaki yarışlar bakanlık tarafından iptal edilmişti. Biz de bir tarih güncellemesi yaptık, bu kapsamda 13 Eylül 2020’yi tarih olarak belirledik. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. 13 Eylül’de yapılacak olan Maraton’da federasyonun belirlemiş olduğu pandemi kuralları çerçevesinde yarış yapılacak.

“TOPLU START OLMAYACAK”

Şuanda ülkemizde birçok organizasyon yapılıyor. Biz de bu yarışı kurallar çerçevesinde gerçekleştireceğiz. Temel kurallar var; hijyen, maske, mesafe gibi, etkinliğin belli safhalarında bunlar uygulanacak. En temel değişikliklerden birisi, toplu start olmayacak. Dalgalı bir start yapacağız,20-30 kişilik gruplar halinde sosyal mesafeyle start vereceğiz. Parkur üzerinde bütün sporcuları takip ederek, ölçümünü gerçekleştireceğiz. Star ve finish noktasında bütün sporcularda maske olacak. Etkinlik alanı bariyerlerle çevrilecek, sporcular dışında kimse etkinlik alanına alınmayacak. Hijyen kuralları uygulanacak, dezenfektan gibi bütün tedbirler alınacak.

“MADALYA TAKMAYACAĞIZ”

Bu yıl yine tedbirler kapsamında sporculara madalya takmayacağız. Her sporcu kendi madalyasını oluşturulan masadan alıp takacak. Ödül töreni de tedbirler kapsamında gerçekleştirilecek. Etkinliğin bir gün öncesinde şehrimize yine yüzlerce atlet gelecek. Bu sporcuların dağıtımı var. Dağıtım alanına da tedbirler kapsamında sporcular belli aralıklarla alınacaklar. Bir sporcu kitini alıp dışarı çıktıktan sonra diğer sporcu kitini alıp girecek, sonra o da çıkacak. Dopal olarak her yıl yaptığımız makarna partisi, maratonun startı öncesinde müzikli ısınma aktivitesi, toplu olacak, hareketlerin hepsini bu anlamda kısıtlıyoruz.

“ESNAFIMIZA BİR NEBZE CAN SUYU OLACAK”

Tabii bu etkinliği ülkemize, şehrimize yakışır bir şekilde yapacağız. Şehrimiz açısından bunu önemsiyoruz. Çünkü yüzlerce atlet şehrimizde bir gece konaklayacak. Esnafımıza bir nebze can suyu olacak bu. Sadece halkımızdan ve esnafımızdan istediğimiz bir şey var. Lütfen sporcuları desteklesinler. Güzergah üzerinde karşılaştıkları zaman onlara alkış yapmaları bile bir motivasyondur.  Bir şehirde bu tür organizasyonların yapılıyor olması, o şehrin gelişmişliğinin bir göstergesidir. Biz Edirne olarak bu gelişmişliği göstermeye çalışıyoruz ve adım adım ilerliyoruz. Her geçen günde standartları yükselen bir organizasyona dönüşüyor. Kısacası Kovid 19 tedbirleri kapsamında federasyonun ön gördüğü çerçevede 13 Eylül’de, Çevre ve Sıfır Atık’ temasıyla bu organizasyonu gerçekleştireceğiz.

TEST YAPILABİLİR

Yurt dışından katılacak sporcular içinde kayıtlar var, o zaman kadar ne olacağını bilmiyoruz. Büyük ihtimal Kovid testi yapılarak bu sporcular katılabilecek. Şu an yurt dışındaki sporculardan bir iptal de yok. Eğer olursa da hiç sorun değil. Bu organizasyonu ülkemizin sporcularıyla gerçekleştirilecek.”

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.