DOLAR 32,3192 -0.6%
EURO 34,7887 -0.36%
ALTIN 2.408,84-0,56
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1861254-4,51%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Maratonda deprem yaşayan kentler unutulmayacak

Maratonda deprem yaşayan kentler unutulmayacak

ABONE OL
30 Mayıs 2023 10:26
Maratonda deprem yaşayan kentler unutulmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

8. Uluslararası Edirne Maratonu’nda, Edirne Fotoğraf Sanatçıları Derneği’nin (EFOD) bizzat eğitim verdiği 11 deprem ili temsilen 11 depremzede çocuk maratonda aletleri fotoğraflayacak. EFOD ile birlikte Depremzede çocukların fotoğraf çalışmasının yanı sıra maratonda 11 atletin depremi yaşayan illerin plaka numarasıyla koşacağını söyleyen Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü (BUDDER) Başkanı Önder Akdağ, bu koşuda deprem bölgelerine dikkat çekileceğini ifade etti.

Kentte 4 Haziran’da koşulacak olan 8. Uluslararası Edirne Maratonu öncesinde BUDDER Başkanı Önder Akdağ ve EFOD Başkanı Serdar İyiiz, Selimiye Meydanı’nın basın toplantısı düzenledi.

“11 ATLET DEPREMİ YAŞAYAN 11 İLİN PLAKA NUMARASIYLA KOŞACAK”

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, “8.Uluslararası Edirne Maratonu 4 Haziran’da koşulacak. Ve bununla ilgili son basın toplantımızı gerçekleştirerek kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyduk.  Bu yıl deprem hem cumhuriyetin yüzüncü yılına ithafen koşuluyor. Hem de 11 ilimizde yaşanan bir felaket oldu. Biz de kulüp olarak hem maratonda hem de ayrıca 11 Haziran’da gerçekleşmek üzere bir depremzedeler yararına iyilik yürüyüşü planlıyoruz gerçekleşecek. Ama öncelikli olarak tabii Edirne Maratonu koşulacak. Ve bu Edirne Maratonu’nun bünyesinde bu yıl en önemli farkındalıklardan birisi deprem bölgesinde hayatını kaybeden insanlar ve o insanların görünür olmasını, unutulmamasını sağlamak adına farkındalıklar olacak. Bu kapsamda da Gençlik Spor Bakanlığımız şöyle bir faaliyette bulunuyor. Bu yıl Edirne Maratonu’nda 11 tane atlet 11 ilin plaka göğüs numaralarıyla ve bakanlığın tişörtleriyle yaşanan deprem bölgelerine dikkat çekmek farkındalığıyla bu organizasyonda koşacak.  11 atlet 11 plaka ili. Amacımız bunu biraz daha görünür kılmak. Depremzedelerin yaşadığı travmalarını, atlatmalarına destek olmak ve orada bu sürecin hali işlediğini bu insanların önümüzdeki süreçte moral, motivasyon ve desteğe ihtiyacı olduklarını vurgulamak adına bu farkındalığı yapıyoruz.  Edirne Fotoğraf Sanatçıları Derneği’yle de her yıl zaten maraton kapsamında fotoğraf çalışmalarımızla ortaklaşa yapıyoruz. Buradan da teşekkür ediyoruz kendilerine. Bu yıl da onlar da depremzede çocuklarla aletleri fotoğraflayacak” dedi.

“DEPREMZEDE ÇOCUKLAR MARATONDA ATLETLERİ FOTOĞRAFLAYACAK”

Edirne Fotoğraf Sanatçıları Derneği Başkanı Serdar İyiiz de her yıl yapılan Uluslararası Yarı Maratonunu EFOD olarak devamlı fotoğrafladıklarını belirterek, “Edirne’de depremzede çocuklara fotoğraf eğitimi veriyoruz. Depremzede çocuklar fotoğraf atölyesi kurduk. 4 haftadır bu eğitimlerimizi veriyoruz. Önümüzdeki hafta 4 Haziran’da koşulacak olan maratonda da depremzede çocuklar çocuklarımız görev alacaklar. Onlar da maratoncularımızı çekecekler mümkün olduğu kadar. Bizim 11 çocuğumuz var. Ama bazıları deprem gidip geliyorlar. İnşallah amacımız on bir çocukla burada görev almak. Deprem mağduru 11 ilimizin de temsilen de düşünüyoruz. Bu yıl Edirne Maratonu’nda 11 tane atlet 11 ilin plaka göğüs numaralarıyla ve bakanlığın tişörtleriyle yaşanan deprem bölgelerine dikkat çekmek farkındalığıyla bu organizasyonda koşacak.  11 atlet 11 plaka ili. Amacımız bunu biraz daha görünür kılmak. Depremzedelerin yaşadığı travmalarını, atlatmalarına destek olmak ve orada bu sürecin hali işlediğini bu insanların önümüzdeki süreçte moral, motivasyon ve desteğe ihtiyacı olduklarını vurgulamak adına bu farkındalığı yapıyoruz.  Edirne Fotoğraf Sanatçıları Derneği’yle de. Her yıl zaten maraton kapsamında fotoğraf çalışmalarımızla ortaklaşa yapıyoruz. Buradan da teşekkür ediyoruz kendilerine. Bu yıl da onlar da depremzede çocuklarla aletleri fotoğraflayacak. Biz geçen hafta Karaağaç bölgesinde fotoğraf çektik. Lozan Anıtı’na, tarihi tren garını fotoğrafladık. Bir kahvehanede çalışmaları yaptı arkadaşlar. Aynı zamanda bir tarih öğretmenimiz de Lozan Anıtı ve tarihi tren köprüsünü kendisinin tarihi olarak bilgilendirdi. Önümüzdeki haftalarda şehrin çeşitli yerlerinde bu fotoğraflar olacak. Hedefimiz Ekim ayı gibi Kasım ayı gibi  çocuklardan bu çektiği fotoğraflardan bir fotoğraf sergisi açmayı planlıyoruz” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.