DOLAR 32,5798 0.1%
EURO 34,9282 0.23%
ALTIN 2.425,560,12
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2086015-3,47%
Edirne
21°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Matematik dersini sevdiren proje

Matematik dersini sevdiren proje

ABONE OL
29 Eylül 2022 10:26
Matematik dersini sevdiren proje
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nde Matematik Seferberliği kapsamında “Matematik Koridoru” açıldı. Koridor duvarlarına rakamlar, geometrik şekiller ve formüller ile problemlerin yazılarak hızlı, kalıcı ve keyifli öğrenmenin amaçlandığı projenin diğer okullarda da uygulanması planlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde hayata geçirilen “Matematik Seferberliği Projesi” kapsamında Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nde oluşturulan “Matematik Koridoru” törenle açıldı.

Açılışa, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Görsel Sanatlar Bölümü Başkanı Aylin Gürbüz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

“MATEMATİĞİ SEVEREK ÖĞRENECEKLER”

Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, “Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılmış olan Matematik Seferberliği’nin öğrencilerimizin matematiği severek öğrenmeleri açısından son derece önemli bir çalışma olduğunu belirterek, okul bünyesinde kurulmuş olan ve açılışı gerçekleştirilen Matematik Koridoru’nun okulumuza, öğrencilerimize hayırlı olsun” dedi.

DİĞER OKULLARDA DA HAYATA GEÇİRİLECEK

İl Milli Eğitim Müdürü Arpacı, koridorun oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, bu ve benzeri çalışmaların diğer okulların bünyelerinde de hayata geçirilerek, daha çok okul ve öğrenciye ulaşılmasının sağlanacağını söyledi.

Proje, öğrencilerin matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem öğrenmelerini kolaylaştıracak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlayacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.