DOLAR 32,4697 -0.07%
EURO 34,7415 -0.68%
ALTIN 2.437,270,06
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2062384-0,54%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meclis o ismi merak ediyor

Meclis o ismi merak ediyor

ABONE OL
4 Mart 2020 10:15
Meclis o ismi merak ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İl Genel Meclisi’nde Tarım İl Müdürlüğünden gelen önergede Koyunculuk İşletmesi Yapımı adı altında yaklaşık olarak 2 Milyon TL hibe alan kişinin ismini açıklanmaması tartışma konusu oldu. AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Suiçmez, hibe alan kişinin isminin Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt’ın bilerek sakladığını öne sürerek, “Bu meclise yaptığı garabettir” dedi.

İl Genel Meclisi Mehmet Geçmiş Başkanlığında toplandı. Önceki oturuma ait tutanak özetleri okundu. Komisyon Başkanı Mustafa Üstün 2019 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı konulu Tarım ve Hayvancılık Komisyon Raporunu okudu. Raporda proje konuları ve hibe edilen rakamlar yer alırken, hibe verilen kişi ve işletmelerin Tarım İl Müdürlüğü tarafından açıklanmaması tartışma konusu oldu.

“BU MECLİSİ YOK SAYAMAZ”

AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Suiçmez, projenin sahibinin kim olduğunu bildiğini ancak Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt’ın bu ismi sakladığını iddia ederek şunları sıraladı: “Öncelikle dikkatinizi çekmem gereken bir olay var, çok önemli, Edirne İl Genel Meclisi’nde, vermiş olduğumuz önergeleri vali adına, meclis adına istiyoruz. Ancak bir tane bürokrat vali adına istendiği halde ve bu ilin seçilmiş parlamentosu istediği halde maalesef bu bilgiyi vermiyor. Burada gizlenecek birşey yok. Ben Kırklareli, Tekirdağ Tarım İl Müdürlüklerini aradım, girin Tekirdağ ve Kırklareli Tarım İl Müdürlüklerinin sitesine onlarda da tarıma dayalı kırsal kalkınma destekleri projeleri açıklandı. Hepsi normal sitede yazıyor. Maalesef Edirne’de ki Tarım İl Müdürlüğü’nden bunu biz istedik. Edirne’de ki Tarım İl Müdürü, bu meclisi yok sayamaz, bu bilgiyi vermek zorunda. Meclis Başkanlığınca tarafından buraya getirtilerek bu meclisi aydınlatacak bu arkadaş. Sen neyi gizliyorsun arkadaş? Eğer bu açıklanması sır ise burada neden açıklayamadığını da yazması lazım, bir kanun olması lazım, kaldı ki öyle bir kanun yok. Tekirdağ ve Kırklareli sitesinde mevcut. Bu projeyi böldüler. Bu projeyi bir tarafından dolanmak için ikiye böldüler.

TARIM İL MÜDÜRÜ BURADA AÇIKLAYACAK

Bana hiç kimse masal anlatmasın; Tarım İl Müdürlüğü. Ben biliyorum bunları. Burada bu hibe ikiye bölünmese hepsini tek seferde veremezler, ikiye bölünmese 1 milyon 249 bin lira olan hibeyi alamayacaktı. Bu ismi de biliyorum, ancak burada Tarım İl Müdürü buraya gelip açıklayacak. Sen neyi saklıyorsun? Neyi saklıyorsun Edirne’den ve kamuoyundan? Neyi saklıyorsun bu yerel parlamentodan? Neyi saklıyorsun? vali adına yazı gönderdik size. Bu vali adına giden yazıya cevap vermemesi bana hayret ettiriyor, soru işareti kim nasıl algılıyorsa algılasın bunu burada. Bu yapan şahıs geçen sene vatandaşlık almış yeni gelmiş, neymiş hayvancılık yatırımı yapacakmış. Edirne’nin hayvancılığını 1 yıl önce buraya gelip Türkiye’den bir şekilde vatandaşlık alıp, yapacağı yatırımla Edirne’nin hayvancılığı kurtulacaksa, çok garip bir durumdayız demektir. Ben 60 seneden beri hayvancılık yapıyorum ve benim binlerce üyem var. Eğer bunlara, eğer bu projeyle iddia ediyorum kim ve kimler takip ediyorsa bunu, kamuoyuna çıkıp hesap verecekler. Böyle yağma yok! Biz bu devletin verdiği projelere karşı değiliz ama kim var arkasında? Daha 1 yıl önce vatandaş olan birisi daha Türkiye’de ki mevzuatları öğrenemez. Ama burada daha geldiği gibi projeler özel hazırlanıyor ve projenin tamamından daha fazla faydalanılsın diye projeyi ikiye bölüyorlar. Bu konuyla ilgili çok farklı şeyler vardır ama zaman içerisinde çıkacak. Birileri seferber olmuş başta Tarım İl Müdürü olmak üzere. Böyle bir saçmalık böyle bir garabet ben görmedim, şu anda Tarım İl müdürünün bu meclise yaptığı garabettir.

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.