DOLAR 32,5625 0.22%
EURO 34,9528 -0.11%
ALTIN 2.441,850,24
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2095176-0,17%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meclisin gündemi su sorunuydu!

Meclisin gündemi su sorunuydu!

ABONE OL
7 Ağustos 2020 11:14
Meclisin gündemi su sorunuydu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş yaz aylarında yaşanan su sıkıntısyla ilgili köylerde içme suyunun hem hayvan hem de bahçe sulamada kullanıldığını belirterek, Kasım ayındaki toplantılarda yeni bir fiyat planlamasının uygulanabileceğini açıkladı.

İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı oturumları devam ediyor. Meclis dün Mehmet Geçmiş başkanlığında toplandı. Komisyon Başkanı Serdar Çığla, Keşan’a bağlı köylerdeki içme suyun depoları hakkındaki komisyon raporunu okudu. Çığla, köylerdeki tüm depo ve vanaların durumuyla ilgili bilgiler vererek, “Keşan ilçesi köylerinde su dağıtım hatları eski olduğundan ayrıca vanalar hiçbirinde mevcut değildir. Acil olarak yapılması komisyonumuzca önerilmektedir. Özel İdare ve Hizmet Birliğince depo ve vanaların tüm eksikliklerinin yapılması faydalı olacaktır” dedi.

Teklif oy birliğiyle kabul edildi. Çığla’nın okuduğu raporun ardından özellikle köylerdeki su sorunu adeta meclisin gündemine oturdu. Konunun çözümüyle ilgili uzun tartışmalar yaşandı. Başkan Geçmiş ise içme suyunda Kasım ayındaki oturumlarda yeni bir fiyatlama yapılabileceğini anlatarak şunları sıraladı: “Bütün bölgelerimizde su sıkıntısı yaz aylarında en had safha da, bunu bir bölgeye konuşlandırmamız mümkün değil yani her bölgede bu var. Ben Tarımsal Hizmetler Müdürümüz ve Genel Sekreterlerimizle görüştüğümde, genel olarak söylüyorum, diyorlar ki; ‘yaptığımız sondajlarda vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz içme suyunda, bölgemizde içme suyu sıkıntısı yoktur’ diyorlar. Matematiksel olarak bir ailenin günde kaç metreküp su içeceğinin hesaplarını yapmışlar, yeni bir çalışma olarak yapıyorlar.

“İÇME SUYU KULLANMA DEME GİBİ BİR ŞANSIMIZ YOK”

Ancak yaz aylarında diyorlar, 10-15 baş hayvan sulamalarından başlıyor, göletlere ya da değişik alanlara hayvanlar götürülmüyor. Köylü vatandaşlarımız bu ihtiyacı içme sularından gideriyor, diyorlar. Ayrıca yazın bahçe ürünlerinde de içme suyu kullanılıyor, diyorlar. Böyle olunca da içme suyunda sıkıntılar yaşamaya başladık diyorlar. Vatandaşlara, içme suyu kullanma deme gibi şansımız yok ama Kasım ayındaki görüşmelerimizde yeni planlamalar yapacağız. En azından köyde oturan vatandaşlarımız bahçe sulayacaksa bunun ekonomik olarak bedelini farklı ödemeleri lazım, hayvan sulayacaksa bunun bedelini ayrı ödemesi gerekir. Ekonomik olarak ya da alacak göletlere götürecekler.”

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.