DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20682760,64%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mecliste su gerilimi

Mecliste su gerilimi

Önce bulanık akan ardından su kesintileri ile devam eden Edirne’deki içme suyu sıkıntısı, Edirne Belediye Meclisinde meclis üyeleri arasında tartışmaların yaşanmasına neden oldu.

ABONE OL
6 Aralık 2023 10:56
Mecliste su gerilimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Meclis Aralık Ayı Olağan Toplantısı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Edirne Belediye Meclisi’nde gerçekleşen toplantıda 13 gündem ve 3 gündem dışı olmak üzere toplan 16 madde görüşülerek karara bağlandı.

Mecliste belediye meclis üyeliğinden 31 Mart Yerel Seçimlerinde aday olmak için ayrılan meclis üyeleri Serkan Liznak, Ayhan Murat Dursunoğlu ve Filiz Gencan Akın yerine yedek listeden Feridun Tunca, Fevzi Demir ve Nedim Mercan katıldı.

“TERTEMİZ SAYIŞTAY RAPORU”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Denetim Kurumu olan Sayıştay, Türkiye Büyük Millet Meclisi adına görev yapmakta ve genel bütçeden pay alan tüm kurumları her yıl rutin olarak denetlemektedir. Ben de kendi iş yaşamımda bu yılla beraber tam 23 kez Sayıştay’a hesap vermiş birisiyim. Sayıştay uzmanlardan oluşan bir denetçiler kuruluna sahip, gerçekten işlerinde uzmanlar.  Kurumlar da bu son rapor Sayıştay tarafından tebliğ edildikten sonra belediyeler Sayıştay raporunu meclise sunmak ve kendi sayfasında, web sayfasında da yayınlamak zorundadır. Biz de bu sabah itibariyle bugün meclise sunacağımız için raporu kendi Edirne Belediyesi sayfasında yayınladık. Açıktır bunlar. Yani bunları geçtiğimiz günlerde Sayıştay raporları da gizli de işte birisi de bu raporları bulmuş da yayınlamış, açıklamış gibi. Bunlar zaten kamuya açık raporlar. Yani bulmaya gerek yok. Nerede olduğunu bilirseniz bulabilirsiniz.  Çok şükür, parayla ilgili tek kuruş, sorgumuz yok. Ben bütün çalışma arkadaşlarıma, belediyemizin tüm personellerine, tüm yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Böyle tertemiz bir Sayıştay raporuyla bizi buluşturdukları için” dedi.

“YILDIRIM’DA KADIN VE ÇOCUKLARIN YARARLANACAĞI ETKİNLİK BİNASI”

Edirne Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, Yıldırım Hacısarraf Mahallesi’nde ki taşınmazın, kadınların ve çocukların kurs ve etkinliklerden yararlanması amacıyla etkinlik merkezi olarak 5 yıl süreyle kiralanması meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

“SABOTAJ VAR DEDİNİZ, GÖRÜNTÜ YOK”

Günlerdir Edirne’de yaşanan su sıkıntısının AK Parti grubu tarafından belediye meclisinde gündeme getirilmesi sonrası sinirler gerildi.

Edirne Belediye Meclis Üyesi Engin Makak, “Pazar günü gittiğimizde Yaver Başkanıma da sordum. Kesin bir şey olmadan siz yüzde 99 sabotaj var dediniz. Kesin bir görüntü yok. Edirne Halkı ikna olmadı. Hoşumuza da gitmedi” dedi.

“31 MART 2024 AKŞAMI CHP BAYRAĞI DALGALANACAK, SİZİN AMPULÜNÜZ YANMAYACAK”

AK Parti grubuna sabatoj iddiasını yineleyerek yerel seçimde AK Parti’nin kaybedeceğini vurgulayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Evet Sabotaj var dedim. Hala da o iddiamın arkasındayım. Rahatsız mı oldun Engin Bey? Sabotaj iddiası var diyorum ben. Sabotaj da var diyorum. Mutlu mu oldun Engin Bey?  Hoşunuza mı gitti. Sular Akmadı Recep Gürkan seçimi mi kaybedecek? Yine kazanamayacaksınız. Sen istiyorsun ki Edirne’den susuz kalsın, şu olsun bu olsun. Yeter ki biz seçimi kazanalım. Bak ben sana buradan söylüyorum. Bugünkü tarihi hatırla. 5 Aralık 2023, 31 Mart 2024 akşamı görüşeceğiz. Edirne’de yine Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağı dalgalanacak. Sizin ampul hiçbir zaman yanmayacak Edirne’de. Bu da sana not olsun” ifadelerini kullandı.

Gürkan bu sözlerinin ardından meclisi sonlandırdı.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.