DOLAR 32,2770 0.04%
EURO 34,7213 -0.07%
ALTIN 2.403,220,14
BIST 10.336,500,68%
BITCOIN 2031098-0,51%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meclis’te yangın tartışması

Meclis’te yangın tartışması

ABONE OL
6 Haziran 2023 09:44
Meclis’te yangın tartışması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi Meclis Toplantısı’nda geçtiğimiz gün Edirne Toptancılar ve İmalatçılar Sitesinde çıkan yangınla ilgili AK Parti Edirne Belediyesi Meclis Üyesi Nergiz İnce’nin Belediye Başkanı Recep Gürkan’a ‘yangında zafiyet var mı?’ sorusunu yöneltmesi ikili arasında tartışmaların neden oldu.

Edirne Belediyesi Haziran 2023 Olağan meclis toplantısı Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti. Mecliste 5 gündem 2 gündem dışı olmak üzere 7 madde görüşülerek karar bağlandı. 7 madde sonrası AK Parti Edirne Belediyesi Meclis üyesi Nergiz İnce ile Başkan Recep Gürkan’ın arasında geçen sert diyalog dikkat çekti.

Edirne Umurbey Mahallesi’nde Kırkpınar etkinlikleri süresince otopark işletilmesi konusunda geçici otopark ilan edilmesi konusunda karar meclise sunuldu. 3-9 Temmuz tarihleri arasında geçici otopark oy birliği ile kabul edildi.

AK Parti grubu tarafından ETUS araçlarında beyaz renk mecbur tutulduğu, şehir genelinde farklı renklerde toplu taşıma araçları olduğu hatırlatıldı.

Edirne Merkez Dilaverbey Mahallesi’nde Edirne Belediyesi’ne ait taşınmazın satışı görüşüldü. Oy çokluğu ile kabul edildi

Mecliste 5 gündem 2 gündem dışı olmak üzere 7 madde görüşülerek karar bağlandı. Maddelerin görüşülmesi sonrası gündem dışı söz alan AK Parti Edirne Belediyesi Meclis Üyesi Nergiz İnce, geçtiğimiz günlerde Edirne Toptancılar ve İmalatçılar sitesinde yaşanan yangınla alakalı konuştu.

“KIVRAK ZEKANIZLA KAMUOYUNA ALGI YARATMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ”

İnce, “Yangın sonrası depo sahipleri ve etkilenen firmalar var. Burada bir zafiyet var ise, daha sonra yeniden böyle bir olay yaşamamak adına çalışmanız başladı mı? Ben Genel olarak zafiyet olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Konuyla alakalı bilgilendirme yapmanızı istiyorum. Ben zafiyet var demiyorum var ise yapılan çalışmalar nedir diyorum. Sanırım bu konuyla alakalı çok eleştiri aldınız Sayın Başkan agresif bir tavra girdiniz soruyu sorduğumda. Zafiyet var mı diyorum, soruma soruyla cevap veriyorsunuz. Siz tecrübelerinden benim ne demek istediğimi anladınız ama kıvrak zekanızdan dolayı şu anda tüm kamuoyuna bir algı yaratmaya çalıştığınızı düşünüyorum. Orada tek bir kişinin sıkıntı yaşaması bile bu konuyu dile getirmeye değer. Bana isim sorarak hedef göstermeniz gerek yoktu. Ben AK Parti grubu olarak söz aldım. Ben AK Parti Edirne Belediye Meclisi grup sözcüsüyüm. Ben üslubunuzu kamuoyuna bıraktım” dedi.

“SİZ KİMSİNİZ Kİ SİZİ HEDEF ALAYIM”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Sevgili kardeşim, gaipten haber veriyorsunuz. 3 depo yandı bende oradaydım. Hangisi şikayetçiyse bize söyleyin. Hiç agresif tavra girmedim. Benim sizin yaşınız kadar tecrübem var bu konularda. Ben niyet okuyuculuğu yapmam. Siz orada bir tane vatandaşın deposu yananları bir bireyin sosyal medya paylaşımıyla sanki tümü şikayetçiymiş gibi siyasi kurnazlıkla algı yaratmaya çalışan sizsiniz. Burada söz edilen konu yangın. Hayatında mum söndürmemiş insandan yangınla ilgili ahkam kesmesi ne kadar doğru sizde değerlendirin. Yangında önce can güvenliği, sonra mal güvenliği. Bunun kendi prosesi var. Tüm dünyada bunu uygularlar. Canı yanmış bir kızın, orada 4 itfaiye çalışırken belediyenin 2 itfaiyesi var demesinden kaynaklanan tepkisini, sizin de onu alıp siyasi kurnazlıkla buraya getiriyorsunuz. Bunu ben yemem Edirne’de yemez. Orada kaçak yapılardan çıkıyor yangın. Orada itfaiyeciler raporu düzenliyor ne olmuş olmamış ortaya çıkacak. Benim sizinle işim olmaz. Siz kimsiniz ki ben sizi hedef alayım” dedi

Sıcak tartışmanın ardından meclis toplantısı sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.