DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20774701,42%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meksika Ulusal Dünya Kültürleri Müzesi Bünyesinde “Türkiye Salonu” Açıldı

Meksika Ulusal Dünya Kültürleri Müzesi Bünyesinde “Türkiye Salonu” Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serkan Kayalar, Meksika Ulusal Dünya Kültürleri Müzesi bünyesinde kurulan Türkiye Salonu’nun açılışını gerçekleştirdi.

ABONE OL
25 Kasım 2023 14:29
Meksika Ulusal Dünya Kültürleri Müzesi Bünyesinde “Türkiye Salonu” Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TİKA Başkanı Serkan Kayalar, başkent Mexico City’de bulunan yılda 500 bin kişinin ziyaret ettiği Meksika Ulusal Dünya Kültürleri Müzesi bünyesinde TİKA tarafından kurulan Türkiye’nin zengin tarihi ve kültürel çeşitliliğini yansıtan eserlerin sergileneceği Türkiye Salonu’nun da açılışını gerçekleştirdi.

TİKA’nın resmi sitesinde yer alan habere göre; Müzenin açılış törenine T.C. Meksika Büyükelçisi İlhan Kemal Tuğ, TİKA Meksika PKO Koordinatörü Fatih Abdi Çetin, Nikaragua Büyükelçisi Juan Carlos Guterres Madrigal, Belize Büyükelçisi Oscar Lorenzo Arnold, İnter-Amerikan Sosyal Güvenlik Konferansı Genel Sekreteri Alvaro Verenca Hernandez, AMEXCID Planlama ve Değerlendirme Genel Müdürü Carlos Javier Castillo Perez, Honduras Elçi Müsteşarı Dimas Alexi Escobar Guillen, Venezuella Elçi Müsteşarı Aldo Perfetto Alexondrow, Libya Büyükelçiliği Misyon Şefi Hassan Gani ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde konuşan TİKA Başkanı Kayalar, “Türkiye Salonu’nun ülkelerimiz arasındaki dostluğa ve iki toplum arasındaki yakınlaşmaya katkı sunacağına inanıyorum. Yunan, Çin ve Mısır gibi kadim medeniyetlere ait arkeolojik, antropolojik ve etnografik eserlerin de yer aldığı bu kıymetli müzede TİKA eliyle ‘Türkiye Salonumuzu açarak Cumhuriyetimizin 100. yılını taçlandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Müzede tarihin en eski yapılarından biri olan Göbeklitepe’de yer alan eserlerle birlikte tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Anadolu’da 13 döneme ait toplan 61 eser sergileniyor.

TİKA, Meksika’da 2015 yılından bu yana gerçekleştirdiği kalkınma iş birliği projeleriyle iki ülke arasındaki dostane ilişkilere katkı sağlamaya devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.