DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2044082-2,68%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meriç’te ‘fıstık’ gibi hasat

Meriç’te ‘fıstık’ gibi hasat

ABONE OL
12 Ekim 2023 10:43
Meriç’te ‘fıstık’ gibi hasat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin coğrafi işaretli “Meriç Yer Fıstığı”nda hasat başladı. İlçede bu yıl 2 bin dekarlık alanda ekimi yapılan yer fıstığı veriminden üreticiler memnun olurken, ortaklarını kadınların oluşturduğu Alibey Köyün’ndeki kooperatifte yer fıstığından üretilen ürünler hem yurt içinden hem de yurt dışından talep görüyor.

Meriç İlçesi’nde asırlık ata tohumundan yoğun olarak ekimi yapılan coğrafi işaretli “Meriç Yer Fıstığı”nda üreticilerin hasat mesaisi başladı. İlçeye bağlı Alibey Köyünü ziyaret eden Edirne Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, fıstık hasadına katıldı.

Üreticilerin bu yıl yaklaşık 2 bin dekarlık alanda ekim yaptığını belirten Bayazıt, üreticilerin yer fıstığı veriminden memnun olduğunu ifade etti.

Üreticilerle sohbet eden Bayazıt, fıstık hasadın bereketli ve hayırlı olması temennisinde bulundu.

KOOPERATİF ARACILIĞIYLA TİCARİ ÜRÜNE DÖNÜŞTÜ

Edirne Tarım ve Orman Müdürü Bayazıt, ortaklarının kadınlardan oluştuğu S.S. Meriç Alibeyköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne ait, coğrafi işaretli Meriç Yer Fıstığı ürünlerinin işlendiği tesisi de ziyaret etti.

Burada kadınlarla sohbet eden ve üretilen ürünleri inceleyen Bayazıt, kooperatif ortakları kadınlar ile gelecek yıllar için planlanan faaliyetler ve Meriç Yer Fıstığımıza katma değer kazandıracak çalışmalar ile projeler hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Bayazıt, girişimci kadınları, yapmış oldukları başarılı çalışmalardan dolayı tebrik etti.

Bilindiği gibi kooperatif, yer fıstığından ürettiği ürünleri “Alibey’den” markası adı altında pazarlamasını gerçekleştiriyor.

ÇELTİK ÜRETİCİLERİ KURUTMA MESAİSİNDE

Öte yandan Edirne Tarım ve Orman Müdürü Bayazıt, Meriç İlçesi Adasarhanlı Köyünde çeltik hasadı ve kurutma işlemi yapan üreticileri ziyaret etti. Bayazıt’a Adasarhanlı Köyü muhtarı Emrullah Özgün de eşlik etti.

Yeni çeşitler ve verimler ile üretim sezonu hakkında değerlendirmelerde bulunan Bayazıt, hasadın bereketli ve hayırlı olmasını temenni etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.