DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2053814-1,00%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meriç’teki beton tesisine tepki

Meriç’teki beton tesisine tepki

ABONE OL
24 Kasım 2021 17:29
Meriç’teki beton tesisine tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Ayten Eren, Edirne’de Meriç Nehri kıyısında bulunan kum ocağı bünyesinde faaliyet gösterecek hazır beton, kilit parke taşı üretim tesisi ve ahşap işleme atölyesinin yerinin yanlış olduğunu ileri sürerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının verdiği karara ilişkin dava süreci başlattıklarını belirtti.

Eren, beton üretim tesisi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, taşkın alanlarına ağaç dikilmesi bile yasakken beton santrali kurulduğunu, Meriç Nehri’nden aşırı çıkartılacak kumun ekolojik dengeyi de bozacağını savundu.

Beton tesisleri yaparak değil doğal yaşamın desteklenmesi gerektiğini anlatan Eren, “Nehirler beton üretim yerleri değil, canlıların yaşam ortamıdır. Buraya beton tesisi yapılacağına balık ve canlıların doğal alanda üremesi ve artması için çalışılmalıdır. Kentimizde turizmin gelişmesi için su sporları ve sayfiye alanı olarak kullanımı sağlanmalıdır” dedi.

Eren, söz konusu tesislerle ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun mutlaka çıkarılması gerektiğini söyledi.

Firmanın genel müdürü Ahmet Yılmaz’da Meriç Nehri kenarına yapılan yatırımla çevreye ve doğaya zarar vermediklerini, kentin ekonomisine destek verecek modern tesisler kurduklarını belirtti.

Meriç Nehri’nden çıkardıkları kumun Edirne’ye katkısı olduğunu ileri süren Yılmaz, “Biz Edirne’de camiden, okuldan, askeriyeden, çocuk oyun parklarından, hiç bir tanesinden ücret almıyoruz, ürettiğimiz kumdan. Bunların bilinmesini istiyoruz.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.