DOLAR 32,4048 0.13%
EURO 34,8033 0.02%
ALTIN 2.403,100,27
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19299443,56%
Edirne
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Meşhur Kırklareli Köftesi” web sayfasına taşındı

“Meşhur Kırklareli Köftesi” web sayfasına taşındı

ABONE OL
13 Kasım 2021 18:35
“Meşhur Kırklareli Köftesi” web sayfasına taşındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırklareli Kent Konseyi ve Slowfood Trakya işbirliğinde “Meşhur Kırklareli Köftesi” için web sayfası tasarlandı. Markalaşma yolunda önemli bir adım olarak nitelendirilen sayfada Kırklareli Köftesi ve köftecilerinin tanıtım bilgileri yer alıyor.

Kırklareli köftesinin tanıtımı ve markalaşması adına Kırklareli Kent Konseyi ve Slowfood Trakya işbirliğinde web sayfası tasarlandı. “Meşhur Kırklareli Köftesi” için hazırlanan www.kirklarelikoftesi.com isimli sayfada Kırklareli Köftesi ve köftecilerinin tanıtımı yapılıyor. Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Ali Çakır ile Yürütme Kurulu Üyeleri Ali Şakir Kuru ve Şahin Yetiş tarafından, Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Kırklareli Lokantacılar Esnaf Odası’nın katkılarıyla hayata geçirilen proje, Kırklareli köftesinin coğrafi işaret alması için ön çalışma niteliği taşıyor.

“MEŞHUR KIRKLARELİ KÖFTESİ” İBARESİ İLK KEZ KULLANILDI

Uzun zamandır tasarladığı projeyi ekip arkadaşlarıyla birlikte hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Ali Çakır, bu çalışma ile birlikte “Meşhur Kırklareli Köftesi”nin markalaşma sürecinde ilk adımın atılmış olduğunu ifade etti.

Projenin, Kırklareli Köftesi’nin coğrafi işaret alması için bir ön hazırlık niteliği taşıdığını ifade eden Çakır, “Kırklareli Köftesi, tadına bakan herkesin damak tadında unutulmayacak izler bırakmaktadır. Şehrimize dışarıdan gelen bir ziyaretçi, köftecilerimizin vitrinlerine baktığında ilimiz köftesinin gastronomi anlamında lezzetini ve önemini kavrayamamaktadır. İşletmelerimizde ‘Meşhur Kırklareli Köftesi’ ibaresi yer almamaktadır. İlk defa bu web sayfasıyla ‘Meşhur Kırklareli Köftesi’ ibaresini kullanıyoruz. Bundan sonraki çalışmamız köftecilerimizin vitrinlerinde ‘Meşhur Kırklareli Köftesi’ ibaresinin kullanılması olacaktır. Yaptığımız bu çalışma aynı zamanda Kırklareli Köftesi’nin coğrafi işaret alması için bir ön hazırlık ve altlık niteliğindedir. İlgili odaların bu çalışmayı kullanarak coğrafi işaret sürecini başlatmaları en büyük temennimizdir. Gerekli görüşmeleri ilerleyen süreçte yapacağız.” dedi.

KIRKLARELİ’NE EKONOMİK AÇIDAN ARTI DEĞER KATACAK

Kırklareli Köftesi’nin ilimiz ekonomisine artı bir değer katacağını vurgulayan Çakır, “Her şehrin kendi kimliğini tanımlayan birkaç önemli yemeği vardır. Kırklareli Köftesi de ilimiz için önem arz eden bu yemeklerden biridir. Tekirdağ Köftesi’nin ve Edirne Tava Ciğeri’nin gastronomik değer olarak bulundukları illere ekonomik açıdan birçok artı kattığını biliyoruz. Kırklareli Köftesi de bu potansiyele sahip. Fakat bu potansiyeli yeterince değerlendiremiyoruz. Bu çalışma bunun da önünü açacaktır. İlimizde gastronomi faaliyetleri geliştikçe mevcut işletmelerin iş hacimleri artacak, yeni işletmeler kurulacak daha fazla istihdam yaratılacaktır. Tabi bu büyümeyi gerçekleştirirken Kırklareli Köftesi’nin geleneksel lezzetini korumamız çok önemli. Bu sayfanın bir amacı da geleneksel lezzetin korunmasını sağlamaktır. Coğrafi işaret çalışmaları bunun ikinci adımı olacaktır.” dedi.

Projenin hazırlanma süreci ile ilgili bilgi veren Ali Çakır, “Köfte projesi için işletmelerimize uygulanmak üzere bir anket formu hazırladık. Bu formu arkadaşlarımız Ali Şakir Kuru ve Şahin Yetiş’le birlikte köftecileri tek tek gezerek uyguladık. Her köftecide 3 adet standart fotoğraf çektik. Bunlar sırasıyla; işletmenin dış mekan fotoğrafı, ızgara fotoğrafı ve köfte tabağı fotoğrafıdır. Pandemi koşulları nedeniyle çalışamayan işletmelerimizde eksik kalan fotoğraflarımız oldu. Bunları işletmelerimiz bize yolladıklarında zaman içerisinde tamamlayacağız. Köftenin lezzet sırrı, özellikleri literatür çalışması ve eski köfte ustalarıyla yapılan görüşmeler sonucu belirlendi.” dedi. Çakır ayrıca çalışma sonrası yeni açılan işletmelere seslenerek sayfada yer verilmek üzere bilgilerini gönderebileceklerini bildirdi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.