DOLAR 32,3698 0.14%
EURO 34,9746 -0.3%
ALTIN 2.324,200,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22758111,07%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Metruk bina yıkıldı

Metruk bina yıkıldı

ABONE OL
16 Eylül 2020 19:52
Metruk bina yıkıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Edirne Belediyesi, Çavuşbey Mahallesi’nde bulunan illegal kullanıma uygun ortam oluşturacak nitelikte olan, çevre estetiğine uygun olmayan bir görünüm arz eden ve halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk binanın yıkımı gerçekleştirildi.
Edirne Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlara yer verildi;
Edirne Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yazısı ekinde belediyemize iletilen Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü’nün yazısında; Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitim binasının ana giriş kapısının karşısında bulunan kullanılmayan vaziyetteki metruk binanın etrafında herhangi bir koruma olmadığı, metruk binaya giriş çıkışın engellenmesi gerektiği, herhangi bir işlem yapılmaması halinde oluşabilecek yasadışı olaylardan, yaşanabilecek can ve mal kayıplarından endişe edildiği; adı geçen metruk binadaki riskin bertaraf edilmesi hususunda gereği istenilmiştir.
Yapılan incelemede yapının metruk durumda olduğu tespit edilmiş olup, söz konusu binanın mevcut haliyle illegal kullanıma uygun ortam oluşturacak nitelikte olduğu, çevre estetiğine uygun olmayan bir görünüm arz ettiği, halkın can ve mal güvenliğini tehdit eder durum arz edebileceği tespit edildiğinden mülk sahiplerine gereğinin yapılması hususunda tebliğ yapılmış ve yasal işlemler başlatılmıştır.
Geçen süre zarfında mülk sahiplerince herhangi bir işlem yapılmaması ve yıkım ile ilgili herhangi bir itirazda bulunulmaması üzerine söz konusu yapının belediyemiz ekiplerince yıkım işlemi gerçekleştirilmiştir.
İlimiz Merkez ilçede toplam 207 adet metruk yapı tespit edilmiştir. 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında 90 adet metruk yapıda belediyemizce güvenlik önlemi alınmış ya da aldırılmış, 76 adet metruk yapının da yıkımı yapılmış ya da yıkılması sağlanmıştır”
(Haber Merkezi)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.