DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2080088-1,26%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Metruk binalar masaya yatırıldı

Metruk binalar masaya yatırıldı

ABONE OL
28 Aralık 2022 11:47
Metruk binalar masaya yatırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık başkanlığında, İlimiz genelindeki metruk binalarla ilgili yürütülen iş ve işlemlerin, alınması gereken tedbirlerdin değerlendirildiği koordinasyon toplantısı yapıldı.

Toplantıda kamu düzeni ve güvenliği, kent estetiğinin sağlanması, çevre kirliliğinin önlenmesi, uyuşturucu/uyarıcı madde temini ve kullanımı başta olmak üzere suç ve suçlu ile mücadelede kapsamında İlimiz genelindeki metruk binaların tespit edilmesi, iyileştirilmesi/rehabilite edilmesi, yıkılması ve bu binaların kullanımının engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar ve uygulanan tedbirler değerlendirildi.

Toplantıda metruk binaların güvenlik, asayiş ve suçla mücadele bakımından oldukça fazla tehlike barındırdığını belirten Vali Kırbıyık, “İlimizde toplumun, vatandaşların, çocukların zarar görebileceği yapılar var. Bunlar çok ciddi sorunlar oluşturabilir. Bunları ortadan kaldırmak için yoğun bir çaba sarf etmemiz gerekiyor. Bugün burada aldığımız kararları tüm kurumlarımızın hızlı bir şekilde uygulamaya başlaması gerektiğini değerlendiriyorum. Yaptığımız işleri yalnızca istatistikte bırakmayalım. Takibini yaparak, önümüzdeki ay neler yaptığımızı, hangi noktalara geldiğimizi görelim. Konuya ciddiyetle yaklaşarak bu konudaki duruşumuzu ortaya koymuş olalım” şeklinde konuştu.

İlgili kurum yöneticilerinin hazır bulunduğu toplantıda, kurumlar arası koordinasyonu gerektiren konular da ele alınarak, karşılıklı görüş alıverişinde bulunuldu.

Toplantıya Edirne Valisi  H. Kürşat Kırbıyık’ın yanı sıra, Vali Yardımcıları Sıdkı Zehin ve Eyyüp Batuhan Ciğerci, Anıtlar Kurulu Müdürü Yusuf Şamiloğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, İl Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Müdürü Engin Öztürk, Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Dinçer Asar ve diğer yetkili birim amirleri katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.