DOLAR 32,2663 -0.23%
EURO 34,7783 -0.13%
ALTIN 2.403,340,42
BIST 10.237,92-0,38%
BITCOIN 21043822,15%
Edirne
18°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri sürüyor

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri sürüyor

ABONE OL
20 Ekim 2021 11:47
Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Müftülüğü tarafından 81 il ve ilçelerde olduğu gibi “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” temasıyla Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Edirne Halk Eğitim Merkezi’nde program düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından seçilen “Peygamberiz ve Vefa Toplumu” temalı programa Edirne İl Müftüsü Alettin Bozkurt, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, Ak Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Rasim Özgün’ün yanı sıra din görevlileri ve çok sayıda dinleyici katılım gösterdi.

“PEYGAMBER EFENDİMİZİN HAYATININ TOPLUMA ÖRNEK TEŞKİL ETMESİ İÇİN PROGRAM DÜZENLEDİK”

Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Edirne’de de Mevlid-i Nebi programı düzenlediklerini kaydeden Edirne İl Müftüsü Alettin Bozkurt, “Bu hafta Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in dünyaya teşrif edişinin Mevlid-i Nebi Haftası olması münasebetiyle Türkiye’nin her il ve ilçelerinde bugün anlam ve önemiyle ilgili program yapılmaktadır. Her sene bir tema seçilir. Bu sene “Peygamberiz ve Vefa Toplumu” diye tema Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından seçildi. Diyanet İşleri Başkanlığımız önceki gün Ankara’da bu programı gerçekleştirdiler. Bizde Edirne’de Hz. Peygamber ve Vefa Toplumu konulu konferans düzenledik. Bugün Edirne Halk Eğitim konferans salonunda daire müdürlerimizin, imamlarımızın, cami cemaatinin ve gençlerimizden davet ettik. Bunun ile ilgili konferans verdik. Konferansımıza yıllarca okullarda eğitim seminer veren eğitimci yazar Ahmet Çağlayan hocamızı davet ettik. Peygamber Efendimizin az da olsa kısa hayatını, topluma örnek teşkil etmesi amacıyla bu programı düzenledik. Rabbim hayırlara vesile kılsın” dedi.

“VEFA İÇİNDE YAŞADIĞIMIZ TOPLUMUN ÖNEMLİ BİR DEĞERİ”

Ülke çapında Hz. Peygamber’in vefa ağırlıklı özelliklerine değinileceğini dile getiren Eğitimci Yazar Ahmet Çağlayan, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın ülke genlinde düzenlemiş olduğu Hz. Peygamberimiz ve Mevlid-i Nebi Haftası programına misafir olarak katılıyorum. Her yıl tematik olarak konular işleniyor. Peygamber Efendimizin de bu yıl ülke çapında vefa ağırlıklı özellikleri gündeme getirilecek. Vefa içinde yaşadığımız toplumun önemli bir değeri. Değerler içimizdeki bizim aynasıdır. Değerler geçmişten günümüze taşıdığımız çok değerli mirasımızdır. Beni bize dönüştüren eylemlerimizdir. Değerler ile ilgili kavramları peygamberin öncülüğünde bu toplumun insanına, gencine ve her kesimindeki yaşayan halk ile bütünleştirmek bizim de görevimiz. Bu nedenle başta efendimiz olmak üzere peygamberimiz ve daha sonra diğer insanların unuttuğu ve peygamberimizin bize hatırlattığı bu değeri bir kez daha bugün hafızalarımızda yenilemeye çalışacağız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.