DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20663211,42%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MHP’li Tercan özür diledi

MHP’li Tercan özür diledi

ABONE OL
12 Kasım 2021 14:08
MHP’li Tercan özür diledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, partisinin geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Merkez İlçe Kongresi’nde, Merkez İlçe Başkanı Emre Tokluoğlu ile eski İl Başkanı Hakan Özkan arasında yaşanan tartışmayı görüntüleyen basın mensuplarına bazı partililer tarafından yapılan müdahaleden dolayı özür diledi.

MHP İl Başkanı Zakir Tercan, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte parti binasında basın toplantısı düzenledi.

“ÜLKÜCÜ CAMİA ADINA ÖZÜR DİLİYORUM”

Basın mensuplarına yapılan hareketleri tasvif etmediğini söyleyen Başkan Zakir Tercan “Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Sayın Emre Tokluoğlu adına orada sizlere hal ve harekette bulunan genç ülkücü kardeşlerim adına MHP ve ülkücü camia adına hepinizden bir defa değil, bin kere özür diliyorum. MHP İl Başkanı olarak yapılan hareketleri tavsif etmiyorum” dedi.

“SÖYLEDİK, DELEGE OLMAYAN SALONA GİRMEYECEK”

Divanın aldığı kararla delegelerin bile oy kullandıktan sonra salondan gideceğini belirten Tercan “Kongrelerde sadece Edirne için değil, Türkiye’de 81 İlde, bütün İlçelerde tek liste olarak karar alınmıştır. Kesinlikle ve kesinlikle delege olmayan hiç kimseye kongre salonuna giremeyecek. MHP Genel başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin divanda almış olduğu karar ve bu kararı bize teşkilatlardan sorumlu Genel başkan yardımcımız İstanbul Milletvekilimiz Prof. Dr. Semih Yalçın gönderdi. Divanın almış olduğu ikinci bir karar ise burada da bu şekilde ifade ediyor, sürekli bizi uyarıyor. Bizde teşkilatlarımızı uyarıyoruz. Yapmış olduğumuz delegede hepsinin adı, soyadı, cep numaraları var. Delegelerin hepsine mesaj yoluyla bilgilendirme yaptık. Koronavirüs sebebiyle herkese de şunu söyledik; delege olmayan kongre salonuna giremeyecek hatta delege olup oyunu kullanan anında gidecek. Delege olmayanlar bizim kongremizin olduğunu çok iyi bilmesine rağmen burada gelmiş, geçmiş birçok il başkanı oldu, hiçbiri gelmedi. Yönetici olup delege olmayan arkadaşlarımız var hiçbiri gelmedi. Huzurumuzu bozmak isteyen arkadaşa kibarca delege dışındakilerin katılamayacağını ifade etmiştir. Kendisi dikkate almamıştır. Görevlimiz yine kendisine söylemiştir. Konu bundan ibarettir. Bizim bu camiaya hizmet etmiş olanlara karşı bizim tavırlı hareket etmemiz mümkün değildir” dedi.

“DİSİPLİN KURULUNU ÇALIŞTIRIRIZ”

Şu süreçte atamayla geldikleri için disiplin kurulan sevk olmadığını söyleyen Başkan Tercan, “Biz bir seçim süresi içerisindeyiz. İlçe seçim kongrelerimiz var. Biz atamayla gelen bir yönetimiz. Bizim atamayla gelenin disiplin yöntemi yoktur. Ancak seçildikten sonra disiplin var. İl kongremiz bittikten sonra biz bunun araştırmasını yaparız. Eğer gerçekten bu arkadaşlarımız sizlere karşı ciddi manada üzücü, bahsettiğiniz kelimeleri söylemişler ise biz onları çağırırız ve bizim üzerimize düşen her neyse o arkadaşlarımıza söyleriz. İlk aşamada kendilerini uyarırız. İkinci aşamada bu tip işler olduğu zamanda disiplin kurulunu çalıştırırız ve disiplin kurulundan aldığımız kararı genel merkeze bildiririz”dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.