DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20797541,51%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Millet Bahçesi’ne yargı freni

Millet Bahçesi’ne yargı freni

ABONE OL
3 Nisan 2023 10:55
Millet Bahçesi’ne yargı freni
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de tartışmalara yol açan halk arasında söğütlük olarak bilinen İzzet Arseven Kent Ormanı’nın Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesi projesine yargı ‘dur’ dedi. Ankara 14. İdare Mahkemesi aldığı karar ile projenin durdurulmasına ve ihalenin iptaline karar verildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından İzzet Arseven Kent Ormanı’nın Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesi projesine Edirne’de birçok Sivil Toplum Kuruluşu tepki göstermiş ve projenin iptali için dava açılmıştı.

Ankara 14. İdare Mahkemesinde görülen davadan karar çıktı. Mahkeme projenin durdurulmasına ve ihalenin iptali yönünde karar verdi.

“HUKUKA UYGUNLUK BULUNMADI”

Ankara 14. İdare Mahkemesi kararında, “Millet Bahçesi gibi yapıldığı yerde sağlıklı ve güvenli bir çevre oluşturmayı hedefleyen projelerin, belirli bir tarihsel oluşumun, zaman içinde geliştirdiği çeşitli alan kullanımları arasında en uygun kentsel gelişme biçimini belirleyen imar planlarında gösteriminin yapılmamış olmasının kamu yararına uygun olmadığı açık olduğundan, ‘Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın  İKN:2022/798317 ihale ilanı ile Edirne ili, Merkez ilçesi, Bülbüladası Karaağaç-2 ve Karaağaç-3 Mahalleri (Meriç Nehri) Millet Bahçesine ait Sosyal Donatılar inşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işine” yönelik olarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca verilen ihale ilanının ve Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait Devlet Ormanı niteliğinde olan İzzet Arseven Söğütlük Kent Ormanının Millet Bahçesi yapılmasına ilişkin olarak Orman Genel Müdürlüğü tarafından verilen izine ilişkin dava konusu işlemlerde hukuka uygunluk bulunmadığı sonucuna varılmıştır. Açıklanan nedenlerle dava konusu işlemlerin iptaline” şeklinde karar verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.