DOLAR 32,4888 0.28%
EURO 34,7792 0.45%
ALTIN 2.422,161,78
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1904374-2,21%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Milletvekili Aydın’dan asgari ücret tepkisi

Milletvekili Aydın’dan asgari ücret tepkisi

Partisinin “Millet-Vekili Buluşmaları” kapsamında Edirne’ye gelen Saadet Partisi Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın, 17 bin 2 lira olarak açıklanan asgari ücrete dikkat çekerek, “bir ülkede bu kadar asgari ücretli çalışan olur mu? Ortalama kira fiyatlarının 10-15 bin lira seviyelerinde olduğu bir ülkede çalışan bir insana siz 17 bin lirayı nasıl teklif edersiniz? “Seçime kadar üç ay idare et” anlayışıyla ülke yönetmeye kalkarsanız, sonuç işte bu olur!” dedi.

ABONE OL
29 Aralık 2023 15:36
Milletvekili Aydın’dan asgari ücret tepkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın, partisinin Edirne İl Başkanlığı’nda basın mensupları ile bir araya gelerek. Gündeme ilişkin açıklama ve değerlendirmelerde bulundu.

“ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLİYORUZ”

Konuşmasına teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 12 kahraman askerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve silah arkadaşlarına sabır ve başsağlığı dileyerek başlayan Milletvekili Aydın, “Mekanları cennet, makamları âli olsun. Terörle mücadele hepimizin ortak kararlılığıdır. Ancak öteden beri “bir el” devreye giriyor ve Türkiye’nin normalleşmesine engel oluyor. Bunu da göz ardı etmemek gerekir” dedi.

“BİR ÜLKEDE BU KADAR ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞAN OLUR MU?”

2024 yılı için yeni asgari ücret rakamı 17 bin 2 lira olarak belirlendi. Asgari ücretin belirlenme usulünden rakama, asgari ücretle çalışan kişi sayısından bu ücretin alım gücü karşılığına varıncaya dek sil baştan ele alınması ve yeniden değerlendirilmesi gereken çok husus var. Öncelikle bir ülkede bu kadar asgari ücretli çalışan olur mu? Bu ücret her daim yılın başında açlık sınırının biraz üzerinde belirlenip, daha birkaç ay geçmeden de açlık sınırının dahi altında kalıyorsa; demek ki bu mantığın değişmesi gerekir. Ortalama kira fiyatlarının 10-15 bin lira seviyelerinde olduğu bir ülkede çalışan bir insana siz 17 bin lirayı nasıl teklif edersiniz? Enflasyon kontrol altına alınmadığı sürece sadece rakamlar büyür, ancak alım gücü her geçen gün daha da düşmeye devam eder. “Seçime kadar üç ay idare et” anlayışıyla ülke yönetmeye kalkarsanız, sonuç işte bu olur!” dedi.

“EKONOMİK YIKIM VE AHLAKİ TAHRİBATLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Büyük bir ekonomik yıkım, ahlaki tahribat ile karşı karşıya olduğunu savunan Milletvekili Aydın, “21 yılın ardından, 2024 yılına geldiğimizde karşımızda şöyle bir tablo duruyor; Büyük bir ekonomik yıkım, ahlakî tahribat ve tutarsız bir dış politika… Ülkemizin getirildiği noktayı anlamak isteyen 2024 bütçesinin rakamlarına mutlaka göz atmalıdır. Daha yılın başında 2,65 trilyon bütçe açığı olacağının ilan edildiği bir bütçe Meclis’ten geçti. Faize 1,25 trilyon kaynak ayrılan bir bütçeden bahsediyoruz. Bu anlayışla Türkiye’mizin düze çıkması mümkün değildir. Bütçe ve torba yasa bu hafta itibariyle Meclis’ten geçti. Biz Saadet Partisi Grubu olarak ikisini de reddettik. Zira hem bütçede hem de torbada üreticilerimizin, emekçilerimizin alın terinin karşılığı yoktu. Emeklilerimiz, gençlerimiz yoktu. Mağdur kesimlerimizin mağduriyetini giderecek maddeler ve kaynaklar yoktur. Bir kez daha görülmüştür ki, insanımızın problemlerini çözmek bu iktidarın gündeminde yok!” dedi.

Saadet Partisi Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın

“CAN ATALAY’IN YERİ TBMM’DİR”

Mahkemeler üzerinden yürütülen tartışmaların ülkemizde adalet mekanizmasının ve hukuka bakışın geldiği noktayı göstermesi açısından çok çarpıcı olduğunu belirten Milletvekili Aydın, “Hatay Milletvekili Can Atalay’ın yeri TBMM’dir. Bunun ama’sı, fakat’ı olmaz, olamaz. Gündem değiştirmek istedikleri zaman yeni anayasa tartışmalarını ısıtıp ısıtıp yeniden gündeme getirenler öncelikle var olan yasalara uymalıdırlar. Adalet bunu gerektirir. Tam hukuk, tam demokrasi anayasa değişikliğiyle değil anlayış değişikliğiyle mümkündür” dedi.

“İSRAİL, GAZZE’DE ADETA SOYKIRIM UYGULUYOR”

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına da değinen Milletvekili Aydın, “7 Ekim’den bu yana İsrail, Gazze’de adeta soykırım uyguluyor. Yaklaşık 3 ay oldu. Uluslararası kuruluşlar, AB ülkeleri, maalesef İslam ülkeleri ve ne yazık ki Türkiye de bu işgale ve katliamlara engel olacak tek bir somut adım atmadı. Hâlâ limanlarımızdan her gün İsrail’e gemiler gidip geliyor. Diyoruz ki, hiçbir şey yapmıyorsanız en azından şu gemileri durdurun! Hiçbir şey yapamıyorsanız en azından yapıyormuş gibi yapmayın! Bari toplumumuzun Filistin hassasiyetini manipüle etmeyin!” dedi.

“EDİRNE’NİN İHTİYACI NEDİR BİLİYORUZ”

Milletvekili Aydın, yerel seçimlere sadece 3 ay kaldığını işaret ederek, “Ocak ayından itibaren yoğun olarak son hazırlıklar gözden geçirilecek ve ardından da kampanya süreci başlayacak. Saadet Partisi olarak hem başkan adaylarımız hem de meclis üyelerimizi belirlerken çok ciddi, titiz ve hassas çalışıyoruz. Her seçim bölgesinin kendi dinamikleri var. Edirneli ne istiyor, biz biliyoruz. Edirne’nin ihtiyacı nedir, biliyoruz. Trakya bölgemizin üzerinden en çok durulması gereken problemleri nelerdir, biliyoruz. Seçim hazırlıklarımızı da işte tüm bunları göz önünde bulundurarak dikkat ve rikkatle sürdürüyoruz” dedi.

“DEĞİŞİMİ YERELDEN BAŞLATMAKTA KARARLIYIZ”

Saadet Partisi olarak her seçim bölgesinde en doğru isimlerle ve en etkili kampanyalarla Yerel Seçimlere gireceklerini vurgulayan Milletvekili Aydın, “Değişimi yerelden başlatmakta kararlıyız. İsraf, rüşvet ve yolsuzluk denilince akla ilk olarak belediyeler geliyor. İşte bunu değiştirmekte kararlıyız. Başta ihaleler olmak üzere, tüm iş ve işlemlerde şeffaflık ve denetimi benimseyen yeni bir anlayışla yönetime talip olacağız. İnanıyorum ki, Mart 2024 seçimlerinde vatandaşlarımız bu yanlış gidişata tepkisini güçlü bir şekilde gösterecek ve Saadet Partisi olarak iyi bir çıkış yakalayacağız” ifadelerini kullandı.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.