DOLAR 32,3894 -0.3%
EURO 34,8084 -0.05%
ALTIN 2.407,20-0,62
BIST 10.179,231,33%
BITCOIN 18674210,01%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şoförlerde pozitif vaka yok

Şoförlerde pozitif vaka yok

ABONE OL
25 Kasım 2020 19:03
Şoförlerde pozitif vaka yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği, Belediye ve İl Özel İdaresi iş birliğinde ETUS minibüsleri dezenfekte edildi. Dezenfekte çalışmasına Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Hakan Giyik katıldı.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan, Tanrıkulu çalışmalar hakkında bilgiler vererek; “Dezenfeksiyon ekibimizle araç içi dezenfeksiyon yapıyoruz. Ulaşım müdürümüzde titizlikle takip ediyor bütün depolama alanlarını. Ekiplerimiz oralara gidip kontrol ediyorlar. ETUS ile ilgili minibüslerimizde gerekli bütün şeylere uymak için gayret sarf ediyoruz. Belli bir süre sonrada gerekli tedbirlerin daha da sıkı bir şekilde denetlendiğini göreceksiniz zaten” dedi.

“EDİRNE GÜVENLİ BİR ADACIK GİBİ”

Valilik ve belediye olarak iki kurumun çok iyi bir uyum içerisinde olduğunun altını çizerek, koronavirüs tablosunda Edirne’yi diğer illere göre güvenli bir adacığa benzeten Vali Yardımcısı Ali Uysal, şunları sıraladı: “Son kısıtlamalardan sonra en riskli alanlar pazar yerlerimiz, toplu taşıma araçlarımız, taksilerimiz bir de marketlerimiz. Şu an da biz valilik ve belediye olarak çok iyi bir koordinasyon ve uyum içerisindeyiz. Bütün emniyetimiz, kolluk güçlerimiz, zabıtamız ve halk sağlığı uzmanlarımızla bu 3 alana çok yoğunlaştık. İnsanların mecburen hayatın içine girmek için kullanmak zorunda olduğu toplu taşıma araçlarına çok özel önem veriyoruz. Sayın valimizin bir talimatı var, bu da Türkiye’de ilk defa uygulanıyor. Her her ticari takside, her ETUS aracında dezenfekte için küçük el pompaları var. Her müşteri indi bindi yaptıktan sonra bir milimetre dahi boşluk kalmayacak şekilde ilaçlanıyor.  Edirne halkı çok bilinçli. Bulaş ve salgın Türkiye’de çok yaygınlaştı zirve yaptı ama Edirne hala güvenli bir adacık gibi Türkiye’de en güvenli yerlerden birisi olmayı devam ettiriyor. Buradaki en büyük etkende baştan sayın valimizin talimarları ve koordinasyonunda müthiş bir ilaçlama, kontrol ve denetim mekanizması çalıştırıyoruz biz.”

ETUS Başkanı Giyik ise “Vatandaşlarımıza sesleniyorum, gönül rahatlığıyla araçlarımıza binebilirler. Şu ana kadar şoför arkadaşlarımız içinde pozitif vaka hiç yok. Bundan dolayı da mutluyuz” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından ETUS minibüsleri dezenfekte işlemi yapıldı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.