DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2056378-0,99%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Minikler mezuniyet sevinci yaşadı

Minikler mezuniyet sevinci yaşadı

ABONE OL
13 Haziran 2023 13:26
Minikler mezuniyet sevinci yaşadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin yılsonu gösterileri ve Mezuniyet Töreni Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Belediye Başkan Yardımcıları ve ailelerin katılımıyla Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda gerçekleştirildi.

Tören öncesi yaptığı konuşmada ailelere ve öğrencilere seslenen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Belediyelerin birçok görevi var. Yaşamdaki her şey belediyelerle ilişkilidir. Ama eğitim belediyelerde çok fazla yoktur. Bir gün Kırkpınar’ımızın, 662 yıllık Kırkpınar’ın 3 altın kemerli tek ağası, ağaların ağası Seyfettin Selim’e bir kreş yapsak mı? dedik. Yapalım Başkanım dedi. Sağ olsun. Biz yeri gösterdik, projesini çizdik. O da çok büyük bir keyifle, çok büyük bir mutlulukla, kreşimizi yaptı” ifadelerine yer verdi.

Kreşin ikinci mezunlarını verdiği ve kreşe çok yoğun bir talep olduğunu belirten Gürkan, “Öğretmenlerimizle gurur duyuyoruz. Okul müdürümüzle, birim müdürümüzle hepsi ile gerçekten gurur duyuyoruz. Niçin diyeceksiniz. Çünkü henüz 2. yılındayız kreşin. 8 derslikli bir kreşimiz var. Her birinin sınıf kontenjanı 14 öğrenci, toplamda 112 kontenjanımız var. Çok talep var, inanılmaz bir talep var. Örneğin bu yıl daha sezon bitmeden önümüzdeki yıl için yaklaşık 60’a yakın sırada bekleyen, yedekte bekleyen öğrencimiz var ama asla ve asla bu 14 kontenjanı aşmayacağız” diye konuştu.

Öğretmenlerin çok büyük bir özveri ile çalıştığını belirten Gürkan, “ Bundan emin olabilirsiniz; yaşamını eğitim sektörüne, 30 yılını eğitim sektörüne vermiş bir eğitimci olarak söylüyorum ki, ben bu ülkede ilkokuldan üniversiteye kadar bütün kademelerde yöneticilik yapmış, çok az sayıda insanlardan birisiyim bilirim bu işleri. Benim işim bu. Öğrencilerini kendi evlatları gibi gören öğretmenlere sahipsiniz. Buna da bir alkış istiyorum sizden” dedi.

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’e verdiği destekten dolayı teşekkür eden Gürkan, “Büyük bir özveri ve büyük bir fedakârlıkla bu kreşin yapımını gerçekleştirdi ve belediyemize hibe etti. Bugün burada yetişen evlatlarımız, çocuklarımız, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin öğretmenleri olacaklar, mühendisleri olacaklar, doktorları olacaklar, başkanları, milletvekilleri olacaklar, başbakanları, cumhurbaşkanları olacaklar. Hepsinin gözlerinden öpüyoruz. Mezuniyetimiz hayırlı olsun” diye konuştu.

Edirneliler ile böyle bir günde birlikte olmaktan gurur duyduğunu belirten Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ise “İyi ki Edirne’ye böyle güzel bir kreş yaptırmışız. İyi ki böyle bir kreşe Sayın Başkanım da katkısıyla değerli dostum Hasan Akgün Başkanımda önerisiyle böyle bir katkı sağlamışız. Seyfettin Selim anaokulu, ilköğretim okulu,  lise, meslek yüksekokulu ve üniversite yaptırdık. Ama inanın en çok sevdiğim okullardan birisi bu kreştir. İyi ki yaptırmışız” dedi.

Daha sonra minik gruplar hazırladıkları gösterileri sergiledi. Minik öğrencilerin bu performansı büyük beğeni topladı. Önümüzdeki yıl ilkokula başlayacak olan 44 öğrenci ise mezuniyet heyecanı yaşadı. Keplerini havaya atarak, diplomalarını Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’in elinden  aldı. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ayrıca mezun olan öğrencilere, mezuniyet hediyelerini takdim etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.