DOLAR 32,3551 -0.02%
EURO 34,7911 -0.02%
ALTIN 2.394,09-0,10
BIST 10.264,170,54%
BITCOIN 19257432,92%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Miniklerden ‘Geri Dönüşüm Defilesi’

Miniklerden ‘Geri Dönüşüm Defilesi’

ABONE OL
25 Ekim 2023 22:48
Miniklerden ‘Geri Dönüşüm Defilesi’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Ticaret Borsası İlkokulu tarafından Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel ‘Geri Dönüşüm Defilesi’ Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Programa Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Edirne Ticaret Borsası İlkokulu Müdürü Azize Turan, öğretmenler ve veliler katıldı. Defilede minik öğrenciler artı materyallerden oluşturdukları kıyafetleri sergiledi.

“100 YIL ÖNCE YAKILAN MEŞALEDİR CUMHURİYET”

Edirne Ticaret Borsası Okul Müdürü Azize Turan “Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100’üncü yıldönümünü, bağımsızlığı ve hürriyeti simge haline getiren aziz milletimizle beraber kutlamanın sevinci içindeyiz. Tarihte eşine ender rastlanan bir bağımsızlık mücadelesi yürütülmüş, yediden yetmişe, kadınıyla erkeğiyle kahramanca vatan toprakları savunulmuş ve bu milli mücadelenin sonucunda da Cumhuriyetimiz kurulmuştur. Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin sembolüdür. Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde milletçe birlikte kurulan Cumhuriyetimizin tüm değerlerini geleceğe taşımak, milli manevi değerlerini korumak hepimizin görev ve sorumluluğundadır. Tarihe şanlı mücadelemizi altın harflerle yazdırmış olan bu büyük milletin bir ferdi olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Başta Gazi Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşları ve Türk Milleti´nin omuz omuza verdiği Kurtuluş Savaşı sonrasında elde edilen bu büyük şanlı zaferi, Ülkemizi ve Cumhuriyetimizi korumak, hepimizin bir vatandaşlık görevidir. Cumhuriyet aydınlanmanın adıdır. 100 yıl önce bugün yakılan bir meşaledir cumhuriyet. Kimsesizlerin kimsesi, Nene Hatunların, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin sesidir cumhuriyet. Cumhuriyet bağımsız bir ülkedir. Devrimlerdir Atatürk’ün gösterdiği yoldan ilerleyen. Cumhuriyet ilimdir, fendir. Ben bir cumhuriyet aşığıyım. Bu yüzden Atatürk’ten yanadır hep sözlerim. Bu yüzden severim dolu dizgin yurdumu. Bu yüzden anlatırım tüm derslerimde. Cumhuriyet benim, Cumhuriyet biziz. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duygularımla ve rahmetle anıyor, Hepinizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor; esenlikler diliyorum” diye noktaladı.

Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel düzenlenen geri dönüşüm defilesi sonrası okulun öğrencilerinin dans gösterisiyle etkinlik sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.