DOLAR 32,3890 0.21%
EURO 35,0619 -0.09%
ALTIN 2.324,800,24
BIST 9.142,400,69%
BITCOIN 2268902-1,63%
Edirne
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mor günler başlıyor

Mor günler başlıyor

ABONE OL
13 Kasım 2021 19:02
Mor günler başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de geleneksel hale gelen Lavanta Tarla Günleri’nin bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek. Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ndeki lavanta bahçelerinde ve Müdürlüğün Lozan Caddesi’ndeki lavanta tarlalarında gerçekleştirilecek olan etkinlikler 4 gün sürecek.

Her yıl binlerce kişiyi ağırlayan rengarenk lavanta tarlalarındaki etkinliklere geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlar alana maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilerek, alınacak.

1. GÜN CUMA

Tarla günlerinin açılış programı 11 Haziran saat 15.00’te Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ndeki lavanta bahçesinde gerçekleştirilecek. Açılışın ardından etkinlikler; Lavanta hasadının yapılması ve lavanta yağı çıkarılması, Trakya Üniversitesi lavanta özünden şerbet sunumu, Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu konseri, Edirne Huzurevi sakinlerinin ziyareti ve fotoğraf çekimi, Kafdağı Masallar Ülkesi, Konser/Edirne Belediye Bandosu, Fotoğrafçılar eşliğinde lavanta tarlası fotoğraf çekimi ile devam edecek,

2. GÜN CUMARTESİ

İkinci gün etkinleri de Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ndeki lavanta bahçesinde saat 06.30’da sabah yogası ile başlayacak ardından Lavanta Tarlalarına Pedal Çeviriyoruz, Düş Bahçem Edirne Kurgusal Fotoğraf Atölyeleri Seti: Mor Rüya Atölyesi, LavantART Açık Hava Atölyesi, Tohum Topu Atölyesi, SET2:Lavanta İkonları Atölyesi, SET3:Edirne Mor Yaşamlar Kurgusal Fotoğraf çekimi, Söyleşi:Lavanta Tarımında Kümelenmenin Önemi(Lavanta Derneği), Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı(Yaylı Dörtlüsü), Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı(Oda Müziği Topluluğu), Fotoğrafçılar eşliğinde lavanta tarlası fotoğraf çekimi ile devam edecek.

3. GÜN PAZARTESİ

gün etkinleri ise Karaağaç Lavanta Tarlasında saat 10.00’da Lavanta Rüyası Atölyesi, ile başlaycak. Organik Lavanta Tütsüsü Atölyesi, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Sağlık Çalışanları ziyareti, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvar Üflemeli Orkestrası, Söyleşi: Edirne’de Lavanta, Akademi Rumeli Derneği Halk Oyunları Gösterisi, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Dinletisi, Akademi Rumeli Derneği rumeli kostümleri eşliğinde fotoğraf çekimi, Fotoğrafçılar eşliğinde Lavanta Tarlası fotoğraf çekimi gerçekleştirilecek.

4. GÜN  SALI

Lavanta Tarla Günleri’nin son etkinliği ise saat 10.00’da başlayacak. Etkinlikler; Sağlıklı yaşam için spor yapıyoruz, Lavantaları Çiziyorum Resim Atölyesi, Roman Müzik Topluluğu, Sahne Senin, Söyleşi: Duyulara Hitap Eden Tıp, Sahne Senin, Akademi Rumeli Derneği Halk Oyunları Topluluğu Gösterisi, Konser/Edirne Belediye Bandosu, Fotoğrafçılar eşliğinde Lavanta Tarlası fotoğraf çekimi ile son bulacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.