DOLAR 32,2785 -0.2%
EURO 34,8333 -0.01%
ALTIN 2.412,060,78
BIST 10.276,29-0,01%
BITCOIN 2038422-1,63%
Edirne
19°

AÇIK

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Motor kuryelere bluetooth kulaklık uyarısı

Motor kuryelere bluetooth kulaklık uyarısı

ABONE OL
21 Temmuz 2023 10:32
Motor kuryelere bluetooth kulaklık uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanlarda motor kuryelerin aşırı şekilde cep telefon düşürmesi sebebi ile kapısını çaldığını aktaran Telekomünikasyon sahibi Ziver Akoğlan, kuryelerin boyun ipi olan kılıflardan kullanmasını ve bluetooth kulaklıkla işini yapması konusunda uyardı. Kuryeler haricinde herkesin cep telefonunu kablosuz ya da kablolu kulaklıkla kullanmasını yönünde tavsiye veren Akoğlan, radyasyonun beyne verdiği zarar konusunun ayrıca altını çizdi.

“KURYELER BOYUN ASKILI KILIF KULLANMALI, TELEFON DÜŞÜRMEKTEN DOLAYI TAMİRE ÇOK GELİYOR”

Telekomünikasyon Ziver Akoğlan “Taşıma şekli çok önemli. Az önce geldi, kuryeler için öneriyorum. Kesinlikle boyunlarına ipli kılıf taksınlar. Ceplerine koyuyor, ferman çekmeyi unutuyor. Kaç tane bu hafta kuryelerin telefonu, ekranı değiştirdim. Bir de telefon 20-50 metre uçuyor, 3 parça geliyor. Bu olmaz diyoruz, yenisini alıyorlar, günah. Cebine koyuyor, cebine koymasın. Cepten ziyade boynuna assınlar mutlaka kuryeler. Hem yolda giderken yakın olur, duyarlar. Cebine koyuyorsa bile, iş cebine mutlaka fermuarı çeksin. Yan ceplerden falan açılabiliyor, süratten. Kaç tane böyle kurye masrafa girdi, günah giden paraya yazık. Üç kuruş para için koşturuyorlar. 3 bin lira için, 4 bin lira ekran parası veriyorlar. Hepsi de iyi telefon kullanmak zorunda mecburen. Kuryeleri de onu öneriyorum. Mutlaka boyunlarına asılı, ipli kılıf kullansınlar” dedi.

“KULAKLIK İLE TELEFON KULLANMAK ÇOK ÖNEMLİ”

Kablolu ya da kablosuz kulaklık ile motorcuların ve bisikletlerin kullanması gerektiği kadar radyasyon açısından vatandaşlarından tercih etmesinin öneminden bahseden Akoğlan “İşi motor kurye kadar yoğun olan herkes mutlaka bluetooth kulaklık kullansın. Telefon cebinde dursun, bluetooth kulaklığı açıp kapatıyorsun, her şeyi yapabiliyorsun oradan. Çünkü sen hep aranan bir insansın. Yani sen bir yerleri aramayacaksın. Ancak geldiği zaman kişiyi bulmak için eğer bulamazsan ararsan o zaman da zaten dönmüş oluyorsun. Ama hareket halindeyken mutlaka kulaklıkla konuşmaya çalışsın. Bir de telefonda, dünyadaki araştırmacıların uyarılarını dinledik. Telefonlardaki beyne etki olan radyasyon oranı son telefonlarda daha fazla. Kulaklık veyahut da bluetooth bunu önlüyor zaten. Telefonu senden uzak tutuyor. O yüzden kablosuz kulaklık yoğun tempo içinde çalışan herkes için şart. Telefon sürekli cebinden çıkartıp, cebine koyarken düşmez. Radyasyon içinde sağlığına bir nevi önlem alırsın. Hem malına hem sağlığını korumak gerek” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.