DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2049355-1,30%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Müftülükten zekat toplantısı

Müftülükten zekat toplantısı

Edirne İl Müftülüğü tarafından vatandaşlara rehberlik etmek adına zekat toplantısı gerçekleştirildi. 

ABONE OL
5 Mart 2024 17:45
Müftülükten zekat toplantısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Müftülüğü tarafından vatandaşlara rehberlik etmek adına zekat toplantısı gerçekleştirildi.  Vatandaşların zekat konularında bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıya Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Cemalettin Gezgiç, Hasan Sezai Vakfı Başkanı Ahmet Doğan, Uzunköprü İlçe Müftüsü Engin Çiçek, Havsa İlçe Müftüsü Mahmut Ateş, müftülüğe bağlı yöneticiler ve personeller katıldı. Programda Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası Daire Başkanı Cemalettin Gezgiç ‘İyilikle’ başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu

“ZEKAT KONUSUNDA SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ”

Programda, geçen yıl öğrencilere, ihtiyaç sahiplerine deprem bölgesine ve Filistin’e önemli destek ve yardımda bulunduklarını kaydederek bu yılki zekaları da doğru yerlere ulaştıracaklarını dile getiren Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu, “Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın görevlileri olarak bizim vazifelerimiz halkı dini konularda aydınlatmaktır. Bu kapsamda zekat ibadetlerini nasıl yerine getirecekleri noktasında yine vatandaşlarımıza iyi rehberlik etmemiz gerekiyor. Biz bu sorumluluğumuzun farkındayız. İl Müftülüğü ve TDV Edirne Şubemizle fakir ile zengin arasında köprü oluyoruz. Geçen yıl 450 bin liraya yakın zekatı, Kur’an kurslarımızda, üniversitemizde okuyan yavrularımıza ve Edirne’deki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırdık. Bunun yanı sıra Deprem bölgemizdeki kardeşlerimize 1.75 milyon TL ve Filistin’e de 1.5 milyon TL yardım gönderdik. Bu yıl da vatandaşlarımızın zekatlarını Başkanlığımızın güvencesiyle en doğru yerlere ulaştıracağız” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Cemalettin Gezgiç

“HER BİR VATANDAŞIMIZA ZEKATININ ULAŞTIRILMASI YÖNÜNDE DOĞRU REHBERLİK ETMELİYİZ”

Daire Başkanı Cemalettin Gezgiç’te zekatın İslam dini ve toplum açısından önemi ile Türkiye ve dünyadaki zekat oranlarına değinerek bu konunun asla ihmal edilmemesi gereken hayati bir konu olduğunu vurguladı. Bilgiç “Dünyanın her bir köşesine, Türkiye Diyanet Vakfı’mızın okutarak mezun ettiği yaklaşık 11 bin öğrencimizin desteğinde TDV Gönüllerimizle öğrencilerimizin ülkelerindeki ihtiyaç sahiplerine, hayır sahiplerinin zekat ve diğer yardımlarını ulaştırdık. Şu an yaklaşık 4 bin öğrenciyi ülkemiz ve kendi ülkelerinde okutmaya devam ediyoruz. Ülkemizde zekatını, öşrünü vermek isteyen her bir vatandaşımızın bu ibadetini tıpkı diğer ibadetlerinde olduğu gibi nasıl, nerede ve kimlere ulaştırması gerektiği iyi anlatmalı ve doğru rehberlik etmeliyiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Diyanet Akademisi’nde eğitimlerini tamamlayıp mezun olarak Edirne’ye atanan din görevlileri için sarık ve cübbe giyme töreni düzenlendi. Din görevlilerinin tebrik eden Müftü Hasan Başoğlu’nun “Peygamberimiz Cami ve İrşad” adlı kitabın hediye edilmesi ile program sona erdi.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.