DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20761031,46%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mühendislik Fakültesi mezunları uğurladı

Mühendislik Fakültesi mezunları uğurladı

ABONE OL
7 Temmuz 2023 10:11
Mühendislik Fakültesi mezunları uğurladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nda mezun olmaya hak kazanan öğrenciler için tören düzenledi.

Balkan Kongre Merkezi’nde iki oturum halinde düzenlenen törende, öğrenciler ve ailelerin mutlulukları gözlerinden okunurken diplomalarını hocalarının ellerinden alan öğrenciler, törenin sonunda hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından üniversite tanıtım filmi izlenmesi ile başlayan törende mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren Mühendislik Fakültesi birincisi Burak Şafak, hayatlarında yeni bir yolculuğun başlangıcında olduklarını söyleyerek “Hayallerimizi gerçekleştirmek, hedeflerimize ulaşmak için güçlü bir temele sahibiz. Fakültemizde elde ettiğimiz bilgi ve birikimler bizi iyi birer mühendis olmak için donattı. Ancak gerçek başarı sadece akademik bilgi ile değil, azimle ve tutkuyla elde edilir. Karşılaşacağımız zorlukları fırsatlara dönüştürmek için cesur olmalıyız.” dedi.

Trakya Üniversitesinin 40 yılı devirmiş köklü ve tecrübeli bir üniversite olduğunu ifade eden Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Aydoğdu “Bu köklü birikimin üzerine son yıllarda kalite ve akreditasyon süreçlerine büyük önem veriyoruz. Bunun en somut sonucu olarak geçtiğimiz aylarda ülkemizde YÖKAK akreditasyonu alan ilk 50 üniversite arasında yer aldık. Yine bölümler bazında akreditasyon çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diyerek Mühendislik Fakültesinin gelecek sene uluslararası akredite olacağı müjdesini verdi.

Değişen ve gelişen dünyada diplomaların tek başlarına bir anlam ifade etmediğini vurgulayan Rektör Yardımcısı Prof. Aydoğdu “Günümüzde teknoloji ve bilgi çok hızlı değişiyor. Bu değişimi takip etmeniz ve sektörün sizi tercih etmesini sağlayacak farklı özellikler kazanmanız gerekiyor. Eskiler icat çıkarma derdi. Fakat bizim sizlerden beklentimiz, yeni icatlar çıkarmanız.” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.” sözünü hatırlatan Prof. Aydoğdu, mezuniyetin öğrencilere ve ailelerine hayırlı olması temennisinde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun bir video mesajının izlenmesinin ardından tören, mezun öğrencilere plaket ve mezuniyet belgelerinin verilmesiyle birlikte meslek andının okunması ve kep atma seremonisi ile sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.