DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 2065760-0,43%
Edirne
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Muhtar adayı Akdağ, projelerini anlattı

Muhtar adayı Akdağ, projelerini anlattı

ABONE OL
25 Ocak 2024 17:21
Muhtar adayı Akdağ, projelerini anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kurtuluş Mahallesi muhtar adayı düzenleyen Önder Akdağ, mahallenin tüm sorunlarına çözüm için mahallelinin desteğini beklediklerini belirterek, bölgeye hakim aza ekibiyle sorunlara çözüm üreteceklerini, mahallede bulunmayan projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Kurtuluş Mahallesi’ne muhtar adayı olan Önder Akdağ azalarıyla birlikte basın açıklaması düzenledi.

“BİZ BUGÜNLER İÇİN DEĞİL, YARINLAR İÇİN, ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BU GÖREVE TALİBİZ”

Kurtuluş Mahallesi Muhtar Adayı Önder Akdağ “Bugün burada Kadim şehir Edirne’mizin yeni mahallesi Kurtuluş Mahallesi’nin muhtarlığıyla ilgili adaylık sürecinin başladığını, adaylık sürecimizin başladığını duyurmak adına sizlerle bir aradayız. Şimdi biliyorsunuz Edirne’de büyük mahallelerimiz vardı, bunlar bölündü. Burası da Barutluk Mahallesi’nden, bölünden yeni bir mahallemiz. Biz de bu mahallede yaşayan insanlar olarak bu sürecin içinde yer almak istedik. Çünkü mahallemizde gerçekten yapılacak çok iş var. Yarınlarımıza, çocuklarımıza daha yaşanabilir, daha nitelikli, spor alanlarıyla, sosyal donatı alanlarıyla, daha yaşanabilir bir mahalle bırakmak adına bu gayreti göstermek adına ve kurumlarla köprü görevi görerek bunları yerine getirmek adına bu göreve talip olmuş durumdayız. Şimdi tabii buradan muhtar adayları konuşuyor genelde ama biz gerçekten ortak akıla inanan bir ekiple yola çıkıyoruz. Aza ekibimiz gerçekten mahallede oturan, bölgeye hakim, mahallelinin sorunlarını bilen, hepimiz bunları bilerek bu yola çıktık ve bütün sorunların hepsinin kaynağını, temellerini tespit etmiş durumdayız. Çözümü adına da hatta muhtar olmadan önce başladığımız işler var bu süreci tamamlamak adına. Çünkü şöyle düşünüyorum bizlerin bir görevi var. Bizim görevimiz bugünle ilgili değil. Bizler yarınlarımız için, çocuklarımız için, geleceğimiz için burada bir nitelikli bir yaşam alanı oluşturmaktan bahsediyoruz. İşte çocuklarımız onlar gelecek ve onlar için bunları yapmak bizim bir vatandaşlık görevimiz. Doğal olarak önümüzdeki süreçte sahadaki çalışmalarımızı da sizlerle paylaşacağız. Dediğim gibi bütün sorunları biliyoruz, çözümlerini de biliyoruz. Bunlarla ilgili gerekli çaba ve gayreti de göstereceğiz. Bütün mahalle sakinlerimizi bu süreçte birlikte bu yolu yürümeye davet ediyoruz. İnşallah seçimlerde de istenilen sonuçlar çıkarsa bundan sonraki süreçte bu mahallenin sorunlarını çözmek adına talibiz” dedi.

“SPOR ALANLARI, KREŞ, PAZAR YERİ, KOOPERATİF”

Mahalledeki izleyecekleri proje haritasından bahseden Önder Akdağ “Şimdi bizim ortak yaşam alanlarımızla ilgili sorunlarımız var. Spor alanlarımız yok, kreş yok, bir pazar yerimiz yok. Öncelikli olarak bir parkımız var ve şu anda kullanılmaz durumda. Mahallenin aslında bir buluşma noktası olacak yer. Yollarla ilgili sıkıntılarımız var. Bunların hepsi önceliklerimiz arasında. Ama aynı zamanda şunu da önceliklerimizin arasında tutuyoruz, ilk yapacağımız işlerden birisi pazar başladığı zaman mahallemizde oturan bütün kadınların evinde ürettiği malzeme, materyali satarak aile bütçesine katkıda bulunacağı bir günü mahallemizdeki kadınlara tahsisini sağlayacağız. Ve ayrıca bir kooperatif çalışması yapıyoruz şu anda. Özellikle kadınlar üzerinden. Yine aynı şekilde kadınların aile bütçesine katkıda bulunacağı kooperatif çalışmasını da mahallemizde başlatacağız. Bunun da zaten altyapısı hazır, çalışmaları hazır. Örnekleri de çok fazla ülkemizde. Mahallemizde de biz bunların hepsini yapacağız” diye konuştu

“KURTULUŞ MAHALLESİ 8-9 BİN NÜFUS GÖZÜKÜYOR AMA LİSTELERLE NETLEŞECEK”

Akdağ “Geçen seçimlerde 4 bin civarında seçmenden bahsediliyor ama bu yıl seçmen sayısı yaklaşık 8-9 bin civarında görünüyor. Burası yerleşim olarak yeni bir bölge. Önümüzdeki süreçte de bu netleşmiş olacak zaten. Yani seçim süreci tam anlamıyla başladığı zaman seçim kurulumundan da tam listelere, tam sayılara ulaşmış olacağız. Biz el birliğiyle, ortak bir akılla mahallemiz için güzel şeyler yapmak için bu yola çıktık. Bu süreçte de mahallemizin desteğini istiyoruz” dedi

“MAHALLEMİZİ AĞAÇLANDIRACAĞIZ”

Açıklama sonrası azalarıyla birlikte yol üzerinde ağaç dikimi gerçekleştirerek, Muhtar olarak seçilmesiyle mahalleyi ağaçlandırma çalışmalarının da olacağının altını çizen Akdağ “Bunun gibi ağaçlandıracağız ve burada yaşayan her mahalle sakini, daha sağlıklı nefes alabilsin diye. Biliyorsunuz benim çevreci yanım var, sporcu yanım var. Bunları söylememe gerek yok. Bunu da mahallemizde yapacağız, gerçekleştireceğiz” şeklinde ifade etti.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.