DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2047907-1,34%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Muhtar adayı Uzel, projelerini anlattı

Muhtar adayı Uzel, projelerini anlattı

Edirne’nin Kurtuluş Mahallesi Muhtar adayı Nurcan Uzel, aza adayları ile birlikte mahallesindeki bir işletmede bir basın açıklamasında bulundu.

ABONE OL
19 Mart 2024 17:34
Muhtar adayı Uzel, projelerini anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin Kurtuluş Mahallesi Muhtar adayı Nurcan Uzel, aza adayları ile birlikte mahallesindeki bir işletmede bir basın açıklamasında bulundu. Açıklamaya Uzel’in Azaları Gökmen Nevarlı, Fatma Ağaç, İsmail Ekici, Nida Doğan, Tuncay Mutaf, Hamdiye Ar, Turgay Kızılcıklar ve Kalbiye Kartalda katıldı. Ulaşımdan, sokak hayvanlarına, pazar yerinden, kadınlara özel mekanlara kadar birçok projeden bahsetti

“MAHALLEYE HAKİMİZ”

Kurtuluş Mahallesi Muhtar Adayı Nurcan Uzel, “Mahalleye hakimiz, ilk oturanlardan biriyiz. Mahallemizin tüm sorunlarını biliyoruz. Ve bu yüzden adaylığımızı koyduk ki çok daha insan bize ulaşabilsin. Birtakım sorunlara daha çabuk yaklaşabilelim diye adaylığımızı koyduk. Bir de kadın eli değsin istedik. Biz kadınlar daha ince, daha detaycıyız diye düşünüyoruz. Bu yüzden biz varız diyoruz ve biz yapmak istiyoruz açıkçası. Mahallemizi yapmak için projelerimiz çok kısa, biz kadınların mahallemizde toplanma yerlerimiz yok. Üç tane kıraathanemiz var. Ama kadınlarımızın toplanabileceği bir çay bahçesi, bir kafeteryamız yok. Hali hazırda bunlar olmadığı için bir belediye mevkiinde bulunan bir göletimiz var. Göletimiz artık baya bir harap olmuş durumda. Gelecek olan belediye başkanımızdan göletimizi tadilat etmesini, etrafına ailemizle gidebileceğimiz, çocuklarımızla katılabileceğimiz bir çay bahçemiz dönüşmesin isteyeceğiz. Bir pazar yerimiz var. Pazar yerimizde üstü açık olduğu için esnafımız gelip rahatlık satışını yapamıyor. Bunun üstünü kapatılıp aktif hale getirmesini sağlayacağız. Şu anda bulunan parklarımız çok bakımsız. Bu parkların bakımı için girişimler de bulunacağız. Bir de en büyük sorun aslında ödeme noktamız yok. Yani yaşlılarımız çarşı merkeze gidip bir ödeme şartlarında bulunamıyorlar. Bir ödeme noktası olması için gerekli mühendislerle başvuruda bulunacağız” dedi.

“ENGİN KESKİN’İN ADINI SOKAĞA VERMEK İSTİYORUZ”

Bir vefa örneği sergileyeceklerini kaydeden Uzel, “Yönetimde bulunan Engin Keskin adlı bir abimiz vardı. Bu abimiz de aynı birkaç yıl sonucu vefat etti. Mahallemizde bulunan bir sokağımızın adı yok. Bu adı gerekli mercilere başvuruda bulunarak Engin Keskin adını vermek istiyoruz. Kendi adını yaşatmak istiyoruz. Bunun için de başvurularda bulunacağız. Her yere hakimiz. Umarım elinizden gelen her şeyi yapmak için varız” dedi.

Kurtuluş Mahallesi Muhtar Adayı Nurcan Uzel

“SOKAK HAYVANLARI İÇİN AYRICA BİR ARSA AYIRACAĞIZ”

Uzel, “Bu aslında Edirne’nin genel sorunu. Çok fazla sokak hayvanımız var. Bu da çok fazla bilinçsiz beslemeden kaynaklanıyor. Okulda da öğrencilerin yemeklerine saldırıyorlar. Burada kendi arsasını bize tahsis edeceğini söyleyen bir arkadaşımız var. Bu konu belediye ya da valiliğin izniyle olabilecek bir konudur. Eğer ki biz muhtar olduktan sonra izin verilirse bu arsanın etrafını sardırarak, hayvanlarımızı veteriner eşliğinde orada toplayabiliriz. Çünkü onlar da, biz de kaliteli bir yaşam süremiyoruz. Bunun için de mutlaka girişimlerde bulunacağız” diye konuştu.

“ÇARŞIYA ÇOK UZAK BURAYA YATIRIM GELMELİ YETERİNCE ARAZİMİZ VAR”

Nurcan Uzel, “15 yıldır burada oturuyoruz. En ufak bir ihtiyacım olsa hemen çarşıya gitmek zorunda kalıyorum ve çarşıya çok uzak bir yerde oturuyoruz. Tuhafiyemiz yok. 2 tane marketimiz var. İstiyoruz ki evinde ihtiyacı olan bir kişi çarşıya inmesin. Buraya da bir yatırım gelmeli. Buraya AVM çok fazla olabilir ama küçük esnaf olarak bunu karşılayabiliriz diye düşünüyorum. Çok fazla arazimiz var ve bunu değerlendirebiliriz. Burada 2 bin 500 öğrencimiz var. Bu öğrenciler için bir sosyal tesis yok. Kıraathaneye ya kahve içmeye ya da maç izlemeye geliyorlar. Çünkü alternatifleri yok. Onlar için de bir sosyal tesis şart. Her gelen belediye başkan adayına da bunu söylüyoruz. Çünkü hem çarşıya uzaklar, hem de zaman geçirebilecekleri bir yerleri yok. Bunlar için gerekli mercilere mutlaka başvuru yapacağız. İnatçıyım, istediğimizi elde etmek için her girişimde bulunacağız” dedi.

“ETUS PROBLEMİ ÇÖZÜLECEK”

Ulaşım konusunda şehre uzaklığı sebebiyle ETUS konusunda yaşanan sorunları çözeceklerini kaydeden Uzel “İlk durak aslında burası. ETUS buradan kalkıyor ama çok öğrenci olduğu için halka yer kalmıyor. Bu yüzden seferlerin artması gerekiyor. Ayrıca her bölgeye ulaşım yok. Örneğin; benim kızım Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nde okuyor. Oraya gitmesi için önce çarşıya, sonra oraya gitmesi gerekiyor. Seferlerin sıklaşması gibi her bölgeye gidebilmek için artı seferlerin de gelmesi gerekiyor. Çünkü burada ikametini alan 5 bine yakın nüfusumuz var. İkametini almayan 10 bine dayanan nüfusumuz var. Ama ulaşımımız bu konuda sıkıntılı ve artırılması gerekiyor. Bunun için de başvurularda bulunacağız “diye konuştu.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.