Umurbey Mahalle Muhtarı Turhan Özgünden, 6 yıldır sürdürdüğü görevi boyunca yapılmayan muhtarlık binasının temeli önünde oturma eylemi yaparak “seyyar muhtar gibiyim” diyerek tepkisini dile getirdi.
Artık muhtarlık binasının olmamasının mide bulandırdığını kaydeden Özgünden, yeni kurulan mahallelerin muhtarlık binalarının hemen yapıldığını, kendisinin ise 6 senedir cebinden kira ödeyerek beklediğini belirtti.
Artık muhtarlık binasının yapılmasını isteyen Muhtar Turhan Özgünden “İzin versin bize ben bir yardım kampanyası başlatayım para toplayalım, kendimiz alalım. Tebligatlar kiraladığım dükkana, misafirler ise kahvehaneye geliyor. Seyyar muhtar gibi oldum” diye ifade etti.
“İZİN VERİSİNLER PARA TOPLAYIP KENDİ MUHTARLIK BİNAMIZI KENDİMİZ ALALIM”
Umurbey Mahalle Muhtarı Turhan Özgünden, “6 senedir buranın muhtarlığını yapıyorum. Muhtarlık binamız olmadığı için çalışmalarını yapmaya çalıştık. Bu arada altı senedir kiraladığım bir dükkanın kirasını veriyorum. Daha önce talep etmiştik önceki dönem başkandan, izin vermedi. Yani benim de bir asgari ücret kadar bir maaşım var. Başka bir gelirim de yok. Bir tek emekli maaşım var. En düşüğünden alıyorum onu da. Gücüm yetmiyor, bu kadarına yetiyor. Hiçbir yardımda yapılmıyor. Filiz Başkanım Cumartesi günü yaptığımız görüşmede kendisi sağ olsun teklif etti. Dedi kiranı karşılayabiliriz dedi. Ama ben kabul etmedim bunu. Çünkü altı senedir yapıyorum. Artık bu saatten sonra veriyorum. Bundan sonra da veririm. 4 sene daha veririm. Önemli olan benim için bu muhtarlık binasının buraya yapılması. Mide bulandırmaya başladı yani. İzin versin bize ben bir yardım kampanyası başlatayım ki mahallenin buna razı gelir. Para toplayalım, kendimiz alalım” dedi.
“EDİRNE’DE TEK AÇIKTA MUHTAR BEN KALDIM”
Bunun temeli yanılmıyorsam 3 Aralık’ta. Çünkü 5 Aralık’ta Baba Demirtaş Muhtarlığının açılışını yapacakları için burasını apar topar bir günde zemin hazırladılar. Ve bak dediler sana da yapacağız burayı. Sonuçta geldiğimiz işte bu kadar. Şimdi yağmurdan çamurdan dağılacak. Muhtarlığı olmayan birkaç Muhtar var, ama onların şimdi dükkanları var. Çok sorun yapmıyor. Mahallelerinde mekanları var. Mesela Sarıcapaşa’nın dükkanı var, Zeki muhtarın dükkanı var. Meydan Mahallesi muhtarımızın dükkanı olduğu için bunlar pek üstüne varmıyorlar bu olayın. Ama açıkta olarak bir tek ben varım” dedi.
“4 YENİ MAHALLENİN MUHTARLIKLARI SEÇİM ÖNCESİ HAZIRLANDI, BEN 6 SENEDİR BAĞIRIYORUM SESİMİ DUYAN YOK!”
Edirne’de yeni kurulan mahalle muhtarlıklarının binalarının hazırlanmasına rağmen kendisine 6 senedir bina yapılamadığını işaret eden Turhan Özgünden “Benim anlamadığım şu; seçim öncesi 4 tane yeni mahalle kuruldu. Muhtarları yok. Daha seçime girecek adamlar. Daha muhtarlar tespit edilmeden kalkıldı muhtarlık binaları yapıldı. Arkadaş şaka gibi yani. Vallahi şaka gibi. Ben 6 senedir bağırıyorum kimse sesimi duymuyor. Sen gidiyorsun daha muhtar yok piyasada, gidiyordun yazıcısını, binasını içini hazırlıyorsun. Ya şaka mısınız? Ben anlamadım yani ne bana bir garezleri olduğunu düşünmeye başladım artık. Başka aklıma bir şey gelmiyor yani” diye vurguladı.
“SEYYAR MUHTAR GİBİ OLDUM”
Muhtarlık görevler çerçevesinde evrakların kirasını ödediği dükkana, muhtarlığı ziyarete gelenleri kahvehanede ağırlandığının altını çizen Turhan Özgünden, “Tebligatlar işte kiralık tuttuğumuz o muhtarlık binasının yerine geliyor. Oradan kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Misafirleri genelde kahvede. Genelde devamlı kahvede ağırlıyoruz. Hangisi kahveyi açtıysa o an gidiyoruz orada. Seyyar muhtar gibi oldum” diye konuştu.
Haber: Erkan Ekşi
GÜNCEL
14 Haziran 2025GÜNCEL
14 Haziran 2025GÜNCEL
14 Haziran 2025GÜNCEL
14 Haziran 2025MARMARA BÖLGESİ
14 Haziran 2025MARMARA BÖLGESİ
14 Haziran 2025GÜNCEL
14 Haziran 2025