DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2062519-0,55%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Muhtarlardan Edirne çıkarması

Muhtarlardan Edirne çıkarması

ABONE OL
22 Ekim 2021 13:28
Muhtarlardan Edirne çıkarması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzunköprü’nün köylerindeki sorunları İl Özel İdaresi’ne iletmek üzere Edirne’ye gelen Uzunköprü Muhtarlar Derneği Başkanı ve Karapınar Köyü Muhtarı Önder Kuruşer ile beraberindeki yönetim kurulu üyeleri siyasi parti il başkanlarını ziyaret etti.

Uzunköprü Muhtarlar Derneği Başkanı ve Karapınar Köyü Muhtarı Önder Kuruşer ile beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Edirne ziyaretleri kapsamında ilk olarak Demokrat Parti (DP) İl Başkanı İbrahim Özyılmaz ile bir araya geldi.

“BU ZİYARET BİZİ MUTLU ETTİ”

Muhtarların ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren DP İl Başkanı İbrahim Özyılmaz, “Uzunköprü Muhtarlar Derneği Başkanı Karapınar Köyü Muhtarı Önder Kuruşer ve yönetimi ile birlikte partimizi ziyaret ettiler. Mevcut muhtarlar derneği Başkanı Önder Kuruşer’in rahmetli dedesi ile siyaset yaptık. Rahmetli dedesi Bayram Kuruşer bizim ateşli bir siyasetçi ağabeyimizdi. Bizde genç olmamıza rağmen o yıllarda onlar ile beraber siyaset yapıyorduk. İnşallah bir gün bu koltuğa bu muhtar kardeşim gibi bir genç kardeşimizi bulup oturtacağız. Edirne basını olarak parti olarak bizi en iyi takip edenlerdensiniz. Burada olmayan bir partiyi 2- 2 buçuk seneden beri meydana çıkardık tekrar birçok yerde teşkilatlarımızı duyurduk. Bugün çok şükür kongrelerimizi yaptık. Şu anda da devam ediyor. Yakın bir zamanda bir toplantı yapacağız. Büyük bir katılım sağlanıyor. Zamanla bizim partilimiz olup diğer partilere gitmiş olan onlardan dönüşler alıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bir toplantı daha düzenleyeceğiz. Yapmış olduğumuz toplantıda bizi düşünen Uzunköprü Muhtarlar Derneği Başkanı Önder Kuruşer ve yönetimi Edirne’ye yapmış oldukları gezide bizleri de ziyarete geldiler. İçlerinde partilimizde var. Kavacık Muhtarı Aziz Kurt Uzunköprü teşkilatımızın yönetim kurulu üyesidir. Uzunköprü muhtarlarının yapmış olduğu bu ziyaret benim sevincimi bir kat daha arttırdı. Biliyorsunuz ki bende Uzunköprülüyüm. Ben tekrar bizi ziyaret eden muhtarlarımıza bu ince düşüncelerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“İL ÖZEL İDARESİ İLE SORUNLARIMIZI PAYLAŞACAĞIZ”

Muhtarlar olarak siyasi partileri ayırt etmeksizin ziyaret ettiklerini daha sonra il özel idaresi ile köydeki talepleri iletmek için görüşeceklerini söyleyen Uzunköprü Muhtarlar Derneği Başkanı Karapınar Köyü muhtarı Önder Kuruşer, “Tüm partilerimiz bizim için önemli. Muhtarların partisi olmaz. Muhtarlar parti üstüdür. Biz hizmet için çalınacak kapı noktasında el birliğiyle hem iadeyi ziyaret yapmak istedik. Demirel döneminde çocuktuk, bizi de almışlardı dedelerimiz orada yanlarına. Orada bir kurban kestiler kurbanın kanı bize bulaştı, siyasette oradan bulaştı herhalde. Bizim için ne kadar oy aldığı önemli değil, her parti önemli. Demokratik hakta herkesin saygılı olması gerekiyor. Bu muhtarlıktada olsa, belediye başkanında da olsa demokratik yoldan gelene alkış tutmak hepimizin görevidir diyorum. Buradan Saadet Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’ni ziyaret edeceğiz. Diğer partiler Ankara’daymış. Daha sonra muhtarlarımızla ilgili özel idarede sorunları konuşacağız. Sorunlar bitmez ama genelde Vali Bey’in farklı bir bakış açısı var. Kendisi sahadan uzak değil. Geldiği günden beri bizlerle diyaloğu daha güçlü. Sorunlarımız git gide azalıyor. Sorunlar da köylünün isteği de bitmez.

“RUHSAT KOLAYLIĞI TALEBİ”

Kuruşer “İmarla ilgili köylünün şikayetleri var. Bunun biraz daha kolaylaştırılması lazım. Bizde ruhsattan yanayız. Depremden sonra ruhsat olmaması enteresan olur. Ruhsat var, bunlara biraz daha kolay yoldan ulaşılması, masrafın fazlalaştırılmaması. Özel idarede projeler var. Vatandaş gittiğinde daha az masrafla halledilmesi bize gelen talepler arasında”dedi.

“YENİ RUHSAT MALİYETLERİ YÜKSEK”

Uzunköprü Malkoçköyü Muhtarı Temel Aydar da “70 yıllarda yapılan binalarda bir sorun var, yenilerde sorun yok. Düzeltilmesi açısından talep var. Yeni ruhsat çıkarmak 18-20 bin lira civarında. Bunu köylü halkımız çıkartamaz, taşıyamaz. Taşıyacak halde değil. Devletimizden bu konuda yardımları istiyoruz”dedi

“SANAYİYE KARŞI DEĞİL, YER SEÇİMİNE KARŞIYIZ”

Köylerine yapılacak sanayinin kullandıkları su kaynağı derenin kirlenmesine karşı oldukları için sanayinin başka bir yere yapılması yönünde açıklamada bulunan Uzunköprü Kavacık Mahallesi Muhtarı Aziz Kurt, “bizim vatandaşımız çok yanlış anladı. Biz sanayi karşı olduğumuz için değil. Sadece yer seçimine karşıyız. Yani yerin tamamen köyün dibinde köy halkı çıktığında direk karşısında organize sanayi ile karşılaşacak. Bizim otlayacak hayvanlarımız var. Koyunlarımız, arıcımız var. Gölet’imiz batacak biz bu gölet ile sulama yapıyoruz. Tarım ile uğraşıyoruz, çeltik alanlarımız var. Mısır, pancar ekiliyor. Bu atığı baraja salacaklar. Şu anda planları yapılmış fosseptik çukuru barajın arkasına ve oradan da dereye salınacak. Biz de dereye suyu salarız oda su ile beraber buluştuğunda vatandaş bu suyu dereden çekecek. Yani bizim sıkıntımız bu biz sadece yerinin değiştirilmesini talep ediyoruz. Bilir kişi heyeti mart ayının 13’ünde keşfe gelecek” dedi.

SAADET PARTİSİNE ZİYARET

Öte yandan Uzunköprü Muhtarları Derneği Başkanı Önder Kuruşar ve köy muhtarları Saadet Partisi İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarete Dernek Başkanı aynı zamanda Karapınar köyü muhtarı Önder Kuruşar’la birlikte Malkoç Muhtarı Temel Aydar, Karayayla Muhtarı Nevzat Öztürk, Kırkavak Muhtarı Bilal Altan, Balabanköy Muhtarı Özgür Çevik, Gazimehmet Muhtarı Şenol Mercan, Gemici Köyü Muhtarı Cevdet Yavuz, Kavacık Köyü Muhtarı Aziz Kurt  katıldı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, İl Başkanı Ali Demirkıran ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı görüşme samimi bir havada gerçekleşti. Muhtarlar derneğinin yöneticileri ile tarımın ve hayvancılığın sorunları ve çözüm önerileri konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Köylerde nüfusun hızla azaldığını söyleyen dernek yöneticileri hayvan sayısında ise   geçen 10 yılda büyük oranda düşüş meydana geldiğini ifade ettiler.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş tarım ve hayvancılığın önemine vurgu yaptı ve şunları söyledi; Kalkınmanın yolu üretimden geçer, üretenin sorunlarını çözmekten geçer. Alın terinin, emeğin karşılığını vermek gerekir. Üretimin kolaylaştırılması için her türlü önlem alınmalıdır, rekabet gücünün arttırılması gerekir.  Saadet Partisi İl Başkanı Ali Demirkıran Uzunköprü muhtarlar derneğini geçen hafta ziyaret ettiklerini, iadeyi ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.