DOLAR 32,3830 0.19%
EURO 35,0919 -0.01%
ALTIN 2.325,460,27
BIST 9.090,010,11%
BITCOIN 2280199-0,22%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mülteci çocuklar için kıyafet dikiyorlar

Mülteci çocuklar için kıyafet dikiyorlar

ABONE OL
12 Mart 2020 10:13
Mülteci çocuklar için kıyafet dikiyorlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezi’nde (EDMEK) eğitim gören kadınlar; Avrupa’ya geçiş yapmak için Pazarkule Sınır Kapısı’nda bekleyen mülteci çocuklar ve kadınlar için kıyafet dikiyorlar. EDMEK’te kurs gören kadınların bu anlamlı davranışından dolayı teşekkür eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Kadın kursiyerlerin diktiği taytlar ve eşofman altları Avrupa’ya geçmek umuduyla günlerdir Pazarkule Sınır Kapısı’nda bekleyen mülteci kadınlara ve çocuklara dağıtılacak” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın kadınların meslek edinmesi, sosyal ve ekonomik hayatta daha da aktif olması ve tekstil fabrikalarının ara elman ihtiyacını karşılaması için geçtiğimiz yıl hizmete sunduğu Edirne Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezi’nde eğitim gören kadınlar anlamlı bir davranışa imza attılar. Kursiyerler, bir fabrikanın tarafından ücretsiz olarak gönderdiği kumaşlara yeniden hayat verdi. Bir taraftan dikiş dikmeyi öğrenirken, bir taraftan da mültecilerin en önemli ihtiyaçlarından biri olan kıyafet sorununa bir nebze de olsa çözüm buldu.

EDMEK’de eğitim gören kursiyerlere teşekkür eden Başkan Gürkan, “Geçtiğimiz yıl hizmete açtığımız   Edirne Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezi’yle kadınlarımıza meslek edindiriyoruz. Şu anda 12 kadınımız EDMEK’te kurs görüyor. Bir fabrikanın ücretsiz olarak gönderdiği kumaşları bu şekilde değerlendirmek istemişler. Kursiyerlerimizin diktiği tayt ve eşofman altları Avrupa’ya geçmek umuduyla günlerdir Pazarkule’de bekleyen mülteci kadınlara ve çocuklara dağıtılacak. Ayrıca Edirne Belediyesi Kadın Emek Pazarı’ndaki kadınlarımız da yine mülteci kadınlara dağıtılması için başörtü hediye etti. Bunları da mültecilere ulaştıracağız” dedi.

EDMEK’ te eğitim gören Sevda Sancakçavuşu Yavaş da herkesin mültecilere yardım elli uzatması gerektiğini belirterek “Dünya, Suriye çocuklarına duyarsız kalıyor. Biz de Edirne Belediyesi’nin destekleriyle mülteci kadın ve çocuklara bir takım pijama dikiyoruz. Çünkü onların üstlerinde başlarında yok, zor durumdalar Onlara yardımda bulunmak istedik” dedi.

Ümmü Sancakçavuş da “İnsanlar evini barını bırakmış. Zor şartlarda yaşıyor” diyerek, tüm vatandaşları yardım etmeye çağırdı.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.