DOLAR 32,3784 0.16%
EURO 34,9980 -0.3%
ALTIN 2.324,360,22
BIST 9.069,82-0,11%
BITCOIN 2265534-0,83%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mutant virüs Edirne’de de ortaya çıktı!

Mutant virüs Edirne’de de ortaya çıktı!

ABONE OL
16 Ekim 2021 01:20
Mutant virüs Edirne’de de ortaya çıktı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, Edirne’de de mutant virüse rastlandığını belirterek, “Edirne’mizde de mutant virüse  rastlandığını öğrenmiş durumdayız. Sahada çalışan meslektaşlarımızdan gelen geri bildirimlerden bu bilgiye ulaşmış bulunmaktayız” dedi.

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, bir basın toplantısı düzenleyerek, coronavirüs hakkında açıklamalarda bulundu.

Edirne’de mutan virüs görüldüğünü belirten Başkan Altun şunları sıraladı; “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamaya göre 33 ilimizde mutant/varyant virüse rastlandığı belirtilmektedir. Ancak bu illerle ilgili açıklama yapılmamaktadır. Mutant virüsün görüldüğü illerde yaşayan yurttaşlarımızın bunu bilmeye hakkı vardır. Mutant virüsün bulaşıcılığının daha fazla olduğu bilindiği için, görülen illerin açıklanmasıyla, bu illerde yaşayan yurttaşlarımızın daha dikkatli davranmaları sağlanabilir. Dolayısıyla, hastalığın kontrol altına alınması kolaylaşabilir. Mutant virüsün görülebileceği yerler arasında sınır kentleri ne yazık ki dezavantajlı konumdadır. Edirne’mizde de mutant virüse  rastlandığını öğrenmiş durumdayız. Sahada çalışan meslektaşlarımızdan gelen geri bildirimlerden bu bilgiye ulaşmış bulunmaktayız. Aslına bakıldığında Edirne’de mutant virüs görüldüğünün, testler sonucunda ortaya çıkması ve bunların Edirne halkıyla paylaşılıyor olması gerekiyor. Bu durumlarda sınır kapıları dezavantajdır. Yine havaalanlarında kapasitesi yüksek olan kentler risk grubundadır. Dolayısıyla Edirne’de mutant virüse rastlandığını biliyoruz.

TOPLUMSAL BAĞIŞIKLIK SAĞLANMALDIR

En kısa sürede en az 120 milyon doz aşıyla toplumsal bağışıklık sağlanmalıdır. Türkiye’de mutasyon analizleri Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanmalıdır. Coğrafi bölgelere göre ve yaş gruplarına göre hasta ve ölüm sayıları Sağlık Bakanlığı tarafından verilmelidir. Uyarmaktan vazgeçmeyeceğiz!  Salgının gerçek boyutunun toplumla paylaşılması, panik ortamı yaratmadan, ama olayın ciddiyetine uygun, doğru bilgilendirme ve önlemlerin alınmasıyla bu süreç en az kayıpla aşılabilir. İl Pandemi Kurullarının aktif çalıştırılmasıyla, bu kurullarda STK temsilcilerinin yer almasıyla ve katkılarıyla alınan kararların uygulanabilirliği arttırılabilir. Bu süreçte kararlar alınırken yaşamını günlük kazancıyla sürdüren dar gelirli insanlarımız göz ardı edilmemeli, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile yerel yönetimler birlikte hareket ederek Onların ihtiyaçlarını karşılama yoluna gitmelidir. Biliyoruz, farkındayız, bu süreçte herkes çok sıkıldı. Ancak, insanlarımıza tekrar tekrar hatırlatıyoruz. Zorunluluk halleri dışında sokağa çıkmayınız, kapalı kalabalık ortamlardan uzak durunuz, sosyal hareketliliğinize kısıtlama getiriniz, maske kullanımı ve temizlik kurallarına uyunuz. Bu zorlu süreç ancak sizlerin desteği ile aşılacaktır.”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.