www.kosovaport.com’da yer alan göre; Mutasyona uğrayan koronavirüs Kosova’da da ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Armend Zemaj, mutasyonlu koronavirüsün Kosova’da 3 kişide görüldüğünü açıkladı.
Zemaj, yurt dışına gönderilen 30 numune sonucunda 3 kişide mutasyonlu virüse rastlandığını belirtti.
Kosova Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü Müdürü Naser Ramadani, mutasyonlu virüs için numunelerin test edileceği ekipmanların kısa bir süre içerisinde kullanıma başlanacağını belirterek, durumun kontrol altında olduğunu söyledi.
Ramadani, “Covid-19’un yeni versiyonu şu anda kontrol altında. Sürekli temas halindeyiz ve bu vakaların test edilmesinde herhangi bir gecikme yok” dedi.
GÜNCEL
05 Eylül 2026GÜNCEL
05 Eylül 2026GÜNCEL
05 Eylül 2026GÜNCEL
05 Eylül 2026GÜNCEL
05 Eylül 2026GÜNCEL
05 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
05 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).