DOLAR 32,5974 0.25%
EURO 34,7966 0.37%
ALTIN 2.404,71-1,14
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21540670,26%
Edirne
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mutlu son… Baba-kız kavuştu!

Mutlu son… Baba-kız kavuştu!

ABONE OL
6 Mart 2020 10:54
Mutlu son… Baba-kız kavuştu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yunanistan sınırını geçtiği esnada ailesinden ayrılıp kaybolan ve başka bir sığınmacı grupla tekrar Türkiye’ye dönen Afgan uyruklu 12 yaşındaki Menice Arapzade, Edirne Valiliği koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamın babası Seyit Arapzade’ye kavuştu.

Ailesi ile birlikte Avrupa’ya gitmek üzere Edirne’ye gelen 12 yaşındaki Menice Arapzade’nin de aralarında bulunduğu 5 kişilik aile Yunanistan sınıra geçtikleri sırada Yunan sınır birliklerinin müdahalesi ile karşılaştı. Yunan güvenlik güçleri tarafından farklı araçlara bindirildikten sonra başka bir sığınmacı grupla Edirne’ye geri gönderildi. Ailesinden üç gündür haber alamayan küçük Menice için Edirne Valiliği koordinesinde çalışma başlatıldı.

Yapılan çalışmalarda Menice’nin babası Seyit Arapzade’ye ulaşıldı. Küçük Menike Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş tarafından Pazarkule Sınır Kapısı’nda babası Seyit Arapzade ile buluşturuldu.

Babasının boynuna sarılarak öpen küçük Menice, ailesine kavuşmanın mutluluğunu yaşayarak, herkese çok teşekkür etti.

Baba Seyit Arapzade de kızına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Günlerdir kızımı aradım. Türkiye bize her türlü desteği verdi. Allah onlardan razı olsun” dedi.

Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş da “Başta Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk olmak üzere, Valimiz Sayın Ekrem Canalp, Emniyet, Jandarma, AFAD, Göç İdaresi, Kızılay ve destek veren tüm kurumların katkıları ile Baba-Kız birbirine kavuştu. Allah kimseyi evlatlarından ayırmasın” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda küçük Menice’nin babasına kavuştuğunu belirterek, “ Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları içerisinde hiç kimse “kimsesiz” değildir. Yunanistan sınırında birbirini kaybeden Menice ve babası, bakanlığımızın bölgedeki ekipleri sayesinde kavuştular” dedi.

Harun Aker

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.