DOLAR 32,3651 0.13%
EURO 35,0228 -0.28%
ALTIN 2.320,601,92
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22877972,81%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Naim’in ismi caddeye verildi

Naim’in ismi caddeye verildi

ABONE OL
13 Kasım 2021 22:07
Naim’in ismi caddeye verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Haltercimiz Naim Süleymanoğlu’nun isminin Fatih Mahallesi Edirne Olimpik Yüzme Havuzu önündeki caddeye verilmesi Belediye Meclis Kararıyla kabul edilmişti. Naim Süleymanoğlu’nun isminin Edirne’de yaşayacağı caddenin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak ve Muharrem Erkek ile CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Bulgaristan Mestanlı Belediye Başkanı İlknur Kazım Mümün ve Naim Süleymanoğlu’nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu ile çok sayıda katılımcı yer aldı.

Naim Süleymanoğlu Bulgaristan Kırcaali Mestanlı’da doğduğunda o günkü şartları herkesin bildiğini anlatan Belediye Başkanı Gürkan, “Azınlık şartları içeresinde yaşayan küçücük bir çocuk, 9 yaşında haltere başlar ve 15 yaşında yaşı büyütülerek ilk dünya rekorunu kırar” dedi.

Naim Süleymanoğlu’nun 50 yıllık kısacık yaşamında elde ettiği başarılarının yanında çok da konuşulmayan çok muhteşem bir rekorunun daha olduğunu belirten Gürkan, “Naim Süleymanoğlu aynı zamanda dönemin baskıcı totaliter rejiminin o baskılarına karşı koyarak, Bulgaristan Türklerimizim bir umudu, umuda açılan bir penceresi olmayı başarmıştır” dedi.

Süleymanoğlu’nun sadece sporculuğu ile değil yiğitliği, cesareti ve liderliği ile de Bulgaristan Türklerinin ışığı ve inancı olduğunu belirten Gürkan, “Onun bu başkaldırısının ardından Bulgaristan Türklerinin büyük bir çoğunluğu Türkiye’ye göç etmek zorunda kalmıştır. Bu topraklar, demokrasiye bir adım atmış ise Bulgaristan’ın totaliter rejimden demokratik yönetime dönmüşse bunda Naim Süleymanoğlu’nun ismi tarihin altın sayfasında yerini almaktadır” ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak da Naim Süleymanoğlu’nun, 1989’da olimpiyat şampiyonu olduğunda yendiği sadece rakipleri olmadığını belirterek, “Dünyadaki tüm baskıcı rejimlerdir. Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu’nun sadece Türkiye’nin değil dünyanın da bir değeridir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise Naim Süleymanoğlu büyük bir sporcudan öte büyük bir kahraman olduğunu belirterek, “Ben Naim Süleymanoğlu’nu izlerken şunu hissederdim; o halter kaldırmıyordu, insan hak ve özgürlükleri için, barış için, kardeşlik için dünyayı kaldırıyordu. Büyük bir mesaj veriyordu dünyaya ve bu mesajlar bizim için çok anlamlı ve değerliydi. Edirne’de önemli bir caddede adının yayacak olması da çok önemli” dedi.

Bulgaristan Mestanlı Belediye Başkanı İlknur Kazım Mümün de  Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Halterci Naim Süleymanoğlu’nun isminin Edirne’de yaşayacağı caddenin açılışına katılmaktan onur ve mutluluk duyduğunu söyledi.

CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı da Naim’in başarılarının o dönemde balkanlarda yaşamakta olan soydaşlarımıza büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu ve tarih boyunca tutsak olmamış bir milletin baş kaldırısının simgesi haline geldiğini belirtti.

Törende konuşan Naim Süleymanoğlu’nun kardeşi Muharrem Süleymanoğu, Trakya’nın  güzel bir caddesine ağabeysinin isminin verilmesinden dolayı onur duyduklarını belirterek, “İnşallah Türk gençliğine örnek olurlar ve ağabeyimin yolundan giderler” ifadelerine yer verdi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.