Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) zamları ve nakit binişlerin kaldırılması uygulaması dün devreye girdi. Edirne Belediyesi Meclisi Ocak Ayı olağan toplantısında, hizmet kalitesi geliştirilmemesi sebebiyle AK Parti grubunun reddetmesine rağmen oy çokluğuyla kabul edilmişti.
Buna göre ETUS ücretlerinde kent kartla sivil biniş 9 lira, öğrenci 6.45 lira, temassız kredi kartı ile ödeme 10 lira, QR bilet ödemesi ise 11 lira olarak devreye girdi. Zamların uygulamaya girmesiyle birlikte nakit ödeme dönemi de sona erdi. Ancak Edirne’ye ilk defa gelen yaşlı kesim ise temassız, QR bilet ve kent kartı olmaması sebebiyle zorluk yaşadı. Nakit binişlerin kaldırıldığı gün ise ETUS’ta şehir dışından gelip kredi kartı kullanmayan yaşlı kesimlere başka vatandaşların yardımcı olduğu görüldü. Çevre illerden, ilçelerden merkeze gelerek ETUS’ta nakit ödeme olmaması sıkıntısını yaşayan vatandaşlar, “Biz bilmiyorduk ödemenin böyle değiştiğini. Teknolojiye yetişmeye çalışıyoruz ama nakit ödeme normal bir şey ve kaldırılmaması lazımdı. Şehre ilk defa gelenler için bu zorluk yaratıyor. En azından her durağın bulunduğu yerlerdeki marketlerde ya da esnaflarda minibüs kartlarının satışları yapılmalı. Tek binişlik kartlara ilk defa gelenler kolay ulaşmalı” şeklinde dile getirdi.
ETUS zamlarını değerlendiren vatandaşlar ise, tek ulaşım değil her şeye zam geldiğini, iğneden ipliğe zam gerçekleri ile karşı karşıya oldukları için ulaşımdaki zamma tepki gösteremediklerini ifade ettiler.
GÜNCEL
11 Nisan 2025GÜNCEL
11 Nisan 2025GÜNCEL
11 Nisan 2025GÜNCEL
11 Nisan 2025MARMARA BÖLGESİ
11 Nisan 2025MARMARA BÖLGESİ
11 Nisan 2025GÜNCEL
11 Nisan 2025