DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20631221,32%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

NATO, KFOR’a ilave kuvvet sağlanmasına onay verdi

NATO, KFOR’a ilave kuvvet sağlanmasına onay verdi

ABONE OL
30 Eylül 2023 12:32
NATO, KFOR’a ilave kuvvet sağlanmasına onay verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Kosova’daki Güvenlik Gücü KFOR’a ilave kuvvet sağlanmasına onay verdiklerini bildirdi.

Kosovaport’ta yer alan habere göre; Stoltenberg, Kosova’daki genel duruma ilişkin yazılı açıklama yaparak, NATO’nun karar alma organı Kuzey Atlantik Konseyinin bugün Kosova’daki durumu görüştüğünü belirtti.

KFOR’un Kosova’daki mevcudiyetinin altı çizelen açıklamada, “Kosova’da yaşayan insanlar için güvenli bir ortam ve hareket özgürlüğünün devamını sağlamak amacıyla gerekli tüm faaliyetleri yürüteceğiz. Bunu tarafsız ve BM’den aldığımız yetkiyle yapacağız.” ifadeleri kullanıldı.

Ülkede gerginliğin tırmandığı mayıstan bu yana KFOR’un mevcudiyetini artırdıklarını hatırlatılan Stoltenberg’in yazılı açıklamasında, Kuzey Atlantik Konseyinin dün mevcut durum karşısında ilave kuvvet sağlanması için yetki verildiği kaydedildi.

Stoltenberg, “KFOR’un yetkisini kullanması için Komutanımızın gerekli kaynak ve esnekliğe sahip olmasını sağlamayı sürdüreceğiz. Gerekirse KFOR’un konuşlanmasında ayarlamalar yapmaya hazırız.” ifadesine yer verdi.

Kosova’da taraflara gerginliği düşürme çağrısını yineleyen Stoltenberg, Belgrad ve Priştine’nin aralarındaki sorunları çözmeleri için AB kolaylaştırıcılığındaki diyalog sürecini yürütmesi gerektiğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.