DOLAR 32,6045 0.39%
EURO 34,8167 0.22%
ALTIN 2.492,530,34
BIST 9.508,30-0,17%
BITCOIN 21176774,00%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Neowise Kuyruklu Yıldızı görüntülediler

Neowise Kuyruklu Yıldızı görüntülediler

ABONE OL
20 Temmuz 2020 17:06
Neowise Kuyruklu Yıldızı görüntülediler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çerkezköy Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi öğrencileri yaz tatilinde de boş durmadı. Temmuz ayının ikinci yarısından itibaren gözlemlenebilen Neowise Kuyruklu Yıldızı’nı görüntüleyen öğrenciler büyük mutluluk yaşadı.

Okul Müdürü Fahrettin Karaman yaptığı bilgilendirmede, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin tarafından okula hediye edilen teleskopla gözlem yaptıklarını belirterek; “Kıymetli hayır severlerimiz Seval-Ahmet Çetin çifti, okulumuza desteklerini hiç bir zaman esirgemiyorlar. Geçtiğimiz dönemde okulumuza hediye ettikleri teleskopu kullanarak derin uzay gözlemi, Merkür’ün güneş önünden geçişi, kanlı ay tutulması ve güneş tutulması gibi birçok gözlem yaptık. Çalışmalarımıza kuyruklu yıldız gözlemini eklemenin heyecanını yaşıyoruz”

TEŞEKKÜR ETTİ

İş insanı Ahmet Çetin ve eşine teşekkür eden Karaman; “21.yüzyılın çıplak gözle görülen ilk kuyruklu yıldızı olan Neowise kuyruklu yıldızını kayıt altına aldılar. Okul bünyemizde kurmuş olduğumuz ekiplerle azimle çalışmaya, eşsiz fırsatları değerlendirmeye devam ediyoruz. Ekip çalışmasının ne kadar önemli olduğunu öğrencilerimize anlatmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki eylül ayı içerisinde TEKNOFEST İnsansız Su Altı Sistemleri, APİS-CANSUT Model Uydu Yarışması, TÜBİTAK İnsansız Hava Araçlar Yarışmasında sabit kanat ve döner kanat kategorilerinde mücadele edeceğiz. Seval-Ahmet Çetin çiftine okulumuza ve takımlarımıza yapmış oldukları maddi, manevi her türlü desteklerinden dolayı tüm ekiplerimiz adına gönülden teşekkür ederim” diye konuştu.

Kaynak:(www.cerkezkoyekspres.com)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.