DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20779631,29%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Nif Dağı Kazısı’na katıldılar

Nif Dağı Kazısı’na katıldılar

ABONE OL
15 Eylül 2023 09:58
Nif Dağı Kazısı’na katıldılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Daniş Baykan ve öğrencileri ile Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okulu Mimari Restorasyon Programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Ceren Baykan ve öğrencileri İzmir ili Nif Dağı Araştırma ve Kazısı’na katıldı.

İzmir Nif Dağı Araştırma ve Kazı Projesi’ne 1999 yılından itibaren katılan ve 2020 yılından itibaren Kazı Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Daniş Baykan ile Sosyal Bilimler Enstitüsü Arkeoloji Anabilim Dalı Yüksek Lisans Öğrencileri ve aynı projede 2009 yılından itibaren koruma onarım uzmanı olarak görev yapan Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okulu Mimari Restorasyon Programı akademisyenlerinden Öğr. Gör. Ceren Baykan ile program öğrencileri 2023 yaz sezonunda Doç. Dr. Müjde Peker başkanlığında yürütülen çalışmalarda yer aldı.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Arkeoloji Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencilerinden Buse Ayşegül Turfan Tot ve Barış Gemici ile Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okulu Mimari Restorasyon Programı öğrencilerinden Ebru Sude Gençer, Sevcan Güngör ve Emir Tunçel Nif Dağı Kazı çalışmalarının yanı sıra Prof. Dr. Daniş Baykan ve Öğr. Gör Ceren Baykan’ın araştırmacısı olduğu, İzmir ili Nif Dağı Araştırma ve Kazı Projesi Başkanı Doç. Dr. Müjde Peker yürütücülüğündeki “Nif Dağı Arkeolojik Kazı Verilerinin Konumsal Analiz Yöntemleriyle Araştırılması” başlıklı TÜBİTAK 1001 projesi kapsamında da görev aldı.

İzmir ili Nif Dağı Araştırma ve Kazı Projesi ve bünyesinde devam eden TÜBİTAK, TTK ve BAP projeleriyle Trakya Üniversitesi Edebiyat fakültesi Arkeoloji Bölümü, Sosyal Bilimler Enstitüsü Arkeoloji Anabilim Dalı ve Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okulu Mimari Restorasyon Programı öğrenci ve mezunlarına mesleki deneyimlerini uygulamalı olarak tatbik ederek tecrübelerini artırmalarını sağlamaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.