DOLAR 32,5644 0.23%
EURO 34,9905 -0.02%
ALTIN 2.445,570,40
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20914170,02%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Nüfus ve konut sayımı denemesi yapılacak

Nüfus ve konut sayımı denemesi yapılacak

ABONE OL
7 Şubat 2020 15:33
Nüfus ve konut sayımı denemesi yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan’da 2021’de Avrupa Birliği (AB) genelinde gerçekleştirilecek genel nüfus sayımı kapsamında Ulusal İstatistik Enstitüsü (NSİ) her bir binanın koordinatlarını tespit edecek ve kaydını tutacak.

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan nüfus ve konut sayımı çalışma grubu başkanlığı görevini de yürüten NSİ Başkan Yardımcısı Diyana Yançeva, “Sayım görevlileri binanın yasal olup olmadığıyla ilgilenmeyecek, sadece durumuyla ilgilenecek, ancak konut verilerini güncellemek için kullanmak üzere verileri belediyelere aktaracak” diye bildirdi. Binaların coğrafi referans konumunu belirleme ilk kez yapılacak ve uzmanlar bu yıl 9-13 Mart tarihleri arasında bazı ilçelerde ön çalışma yapacaklar.
Bu yıl mart ayında NSİ uzmanları bu yöntemi nüfus ve konut sayımı denemesi yaparak test edecekler. Deneme sayım, iki aşamada uygulanacak – 20-26 Mart tarihleri arasında ülke genelinde elektronik sayım yapılacak, 27 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında ise Razgrad (Hazargrat), Velingrad (Çamurluk) ilçelerinin bazı yerleşim yerlerinde ve Sofya’nın Studentski Grad bölgesinde evler ziyaret edilerek klasik yöntemle sayım yapılacak.

Belediyeler, farklı kategorilerde insanları kapsadığı için seçilmiştir ve bu, sayım araçlarının mümkün olan en üst düzeyde test edilmesine olanak tanıyacaktır. Sayımı yapılan kişiler, gelecek yıl 22 Ocak’ta başlayacak olan kapsamlı nüfus sayımından muaf olmayacak. Deneme sayımı sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler yayınlanmayacaktır.

Sayım işinde görev alacak anketçi ve denetleyici alımı yapılacak. www.census2021.bg linkinde bulunan “2021 Sayımı” web sitesinde “Sayım Görevlisi Nasıl Olabilirim?” başlığına tıklayarak arzu edenler bunu yapmak için şartlara aşina olabilirler.
Kampanya, “Katıl, Çünkü Önemlisin!” sloganıyla gerçekleştiriliyor.

(http://kircaalihaber.com/)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.