DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2046520-2,60%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

O imam hakkında suç duyurusu

O imam hakkında suç duyurusu

ABONE OL
13 Kasım 2021 18:49
O imam hakkında suç duyurusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim İş Edirne Şubesi tarafından, Ayasofya’da imamlık yapan Mustafa Demirkan’ın Atatürk’e hakaret ettiği iddiasıyla hakkında Edirne Adliyesi’nde suç duyurusunda bulunuldu.

Ayasofya Camii’nde düzenlenen hafızlık programında imam Mustafa Demirkan’ın Atatürk’ün ismini vermeden kurduğu cümleler kamuoyunda büyük yankı uyandırarak tepki çekmişti.  Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar da Atatürk’e yapılan hakaretin peşini bırakmayacaklarını belirterek suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

“ATAMIZA HAKARET EDENLERİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

Ayasofya Cami İmamı Mustafa Demirkan’a karşı suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Eğitim İş Edirne Şubesi Başkanı Nedim Zobar, “Camiye çevrildiği gün Diyanet İşleri Başkanı’nın büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatmasının ardından bu kez bir başka imam, onun açtığı yoldan gitmiş ve aynı nankörlüğü sürdürmüştür. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Ayasofya’daki 29 Mayıs’taki hafızlık konulu programda Mustafa Demirkan adlı imamın ülkemizin kurucusu Atatürk’e lanet okuması toplumda adeta infial yaratmıştır. Atasına sevgisi ve vefası hiçbir zaman azalmayan Türk halkı, bu hakarete her mecradan tepki göstererek gerekli mesajı verse de Atatürk’ün aziz hatırasının ve Cumhuriyet’in her zaman koruyucusu olan Eğitim İş olarak, elbet bize de iş düşmüştür. Eğitim İş olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Ayasofya programında, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatan imam Mustafa Demirkan hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu, sürecin takipçisi olacağımızı, bu hadsizliğin peşini asla bırakmayacağımızı ilan ediyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.