DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20642850,95%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

O tesis yeniden hizmet verebilir

O tesis yeniden hizmet verebilir

ABONE OL
11 Ocak 2021 10:46
O tesis yeniden hizmet verebilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Keşan’da eskiden dar gelirli ailelerin uygun fiyata konaklayabildiği, şu sıralar metruk halde bulunan 27. Danişment Eğitim ve Uygulama Tesisi’nin tekrar deniz turizmine açmak istediklerini söyledi.

Edirne İl Genel Meclisi Ocak ayı oturumları devam ediyor. Meclis geçtiğimiz Cuma günü Başkan Geçmiş başkanlığında toplandı. Mecliste Edirne Saros Turizm Merkezi Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ESTAB) Başkanı Süleyman Paçaman katılarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Keşan İlçesi’nde daha önceleri dar gelirli ailelerin yaz aylarında konaklamak için tercih ettiği 27. Danişment Eğitim ve Uygulama Tesisini tekrar hizmet verir hale getirmek istediklerini anlatan Paçaman, “Burada kaderine terk edilen bir tesisten bahsediyoruz. Bölge insanı da üzülüyor. Bölgedeki yöneticilerde üzülüyor. Sizlerde biliyorsunuz. Biz bu tesisi eğitim ve uygulama tesisi adı altında tekrardan hayata geçirilmesini istiyoruz. Biz bunu yapabilecek güçteyiz. Çünkü biz birliğiz, kamu kurumuyuz. Bütün birlik üyeleri ile beraber komisyon üyesi oluşturarak biz bu tesisi ayağa kaldırabiliriz. Biz devlet büyüklerimizden bu tesisle ilgili gerekli tahsisin düzenleme işlemlerinin yapılmasını istiyoruz” dedi.

Paçaman’ın ardından konuşan Başkan Geçmiş de tesise İl Özel İdaresi olarak ciddi paralar harcadıklarının altını çizerek, “Bölgemiz içinde önemli. Dar gelirli vatandaşların yazın ekonomik anlamda çok ucuza tatil yapabilecekleri bir alan. 10 yıl İl Özel İdaresi adına biz çalıştırdık. Tüm giderlerini karşılamak kaydıyla. 2016 yılının sonunda İçişleri Bakanlığı ile olan sözleşmenin süresi bitti. Dönemin valisi ve genel sekreteri kasıtlı olarak sözleşmeyi yenilemediler. Yenileseydik devam edecektik. Biz buraya gerçekten çok ciddi paralar harcadık. Biz buraya tekrar ortak oluruz. Esnafa verilsin. Tahsis edilsin. Devletin malı bu. Burasını yaz aylarına deniz turizmine açalım diyorum” şeklinde konuştu.

Harun Aker

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.