DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20718001,21%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Öğretim üyelerinden yeni kitap

Öğretim üyelerinden yeni kitap

ABONE OL
5 Temmuz 2023 11:04
Öğretim üyelerinden yeni kitap
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi (TÜ) Edebiyat Fakültesi araştırma görevlileri Dr. Şeyma Dereci ve Dr. Hakan Şallı, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na kitaplarını takdim ettiler.

TÜ Edebiyat Fakültesi Arş. Gör. Dr. Şeyma Dereci, “Dünya Ekonomi Sistemi Bağlamında XIX. Yüzyılda Beyrut Limanı” adlı kitabını, Arş. Gör. Dr. Hakan Şallı da “Osmanlı Kamuoyunda Edirne Meselesi ve Edirne Heyeti” isimli kitabını Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na sundu.

Arş. Gör. Dr. Şeyma Derici, Türk Tarih Kurumu Yayınları’ndan çıkan “Dünya Ekonomi Sistemi Bağlamında XIX. Yüzyılda Beyrut Limanı” adlı kitabı hakkında bilgi vererek “Dış ticaretin en önemli istasyonlarından olan limanlar, ondokuzuncu asırda Osmanlı kentlerinde en çok değişim ve dönüşüm geçiren alanlar haline geldiler. Gerçekleşen dönüşümün Beyrut ve Suriye bölgesinin dünya-ekonomi sistemine katılmasının bir sonucu olduğu varsayılarak, bu kitapta ampirik ve teorik bir bağlamda Beyrut Limanı’nın gelişim süreci değerlendirildi.” dedi.

Arş. Gör. Dr. Hakan Şallı Lira Kitapçılık ve Yayıncılık’tan çıkan “Osmanlı Kamuoyunda Edirne Meselesi ve Edirne Heyeti” adlı kitabı hakkında bilgi vererek “Bu kitap 1913’ün Ocak ayında ortaya çıkan Edirne meselesi bağlamında, bu meselenin kriz evresi olan 21 Temmuz 1913 ile 29 Eylül 1913 tarihleri arasına odaklanmakta ve bu tarih aralığında Viyana, Londra, Paris, Roma, Petersburg ve Berlin’de faaliyetlerde bulunan Edirne Heyeti’ni, arşiv belgelerinin yanı sıra dönemin Osmanlı basını üzerinden ortaya koymayı amaçlamaktadır.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, akademik yayıncılığı önemsediklerini vurgulayarak “Değerli hocalarımın eserlerinin bu alanda çalışma yapacak araştırmalara önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Hocalarımı çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.