DOLAR 32,5678 0.06%
EURO 34,9900 0.43%
ALTIN 2.428,360,23
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2091976-3,82%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Okula dönüş

Okula dönüş

ABONE OL
29 Ekim 2021 11:55
Okula dönüş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs salgını nedeniyle öğrenciler uzun bir aranın ardından bugün tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlıyor. Edirne’de bugün 53 bin 589 öğrenci okullarına, 3 bin 575 öğretmen ise öğrencilerine kavuşmanın sevincini yaşayacak. Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Belediye Başkanı Recep Gürkan da birer mesaj yayınlayarak ders başı yapacak olan öğrencilerin sevincine ortak oldu.

Pandemi nedeniyle bir açık bir kapalı sürecin ardından okullarda bugün öğrenciler, yüz yüze eğitime başlıyor. Yeni tedbirlerle başlayacak olan 2021-2022 eğitim öğretim yılında öğrenciler, öğretmenler ve diğer eğitim çalışanları okula maske takarak gelecek.

AŞI OLMAYAN ÖĞRETMENE PCR TESTİ ZORUNLULUĞU

Yüz yüze eğitim döneminin başlamasıyla Kovid-19 tedbirleri kapsamında öğrencilerle bir araya gelmesi zorunlu olan öğretmen ve okul çalışanlarının aşı olmamaları durumunda haftada iki kez PCR testi istenecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kovid-19 salgını sürecinde eğitim-öğretim ortamının sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla vaka ve temaslara yönelik süreçler ise elektronik takip sistemi yakından takip edilecek. Okullardaki kapalı alanlar ise her gün dezenfekte edilecek. Okullara ziyaretçi alınmayacak.

KARNELER 17 HAZİRAN’DA DAĞITILACAK

Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı 2021-2022 eğitim öğretim yılı takvimine göre; Birinci dönem ara tatili 15-19 Kasım, yarıyıl tatili 24 Ocak-4 Şubat, İkinci dönem ara tatili ise 11-15 Nisan tarihleri arasında olacak. Karneler ise 17 Haziran 2022’de dağıtılacak.

VALİ CANALP, “EĞİTİM CAMİAMIZA VE MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 2021-2022 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

“Yeni bir eğitim öğretim yılına daha başlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Vali Canalp, mesajında şunları söyledi; “6 Eylül’de başlayan yeni eğitim öğretim yılının çocuklarımıza, gençlerimize, velilerimize, öğretmenlerimize, eğitim camiamıza ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

“GÖNLÜNÜZ RAHAT, İÇİNİZ FERAH OLSUN”

Sevgili çocuklar, yüz yüze eğitimin başlamasını çok özlediğinizi biliyoruz. Bizlerde evlatlarımızın birlikte İstiklal Marşı okuyup, okul bahçelerinde koşmalarını, cıvıltılarını, neşelerini, okul koridorlarını doldurmalarını çok özledik. Bugünden itibaren yeni eğitim öğretim yılı başlayacak ve çocuklarımız yüz yüze eğitimde okulları ile buluşmuş olacak. Sevgili öğrencilerimiz ve değerli velilerimiz, okullarımızda gerekli tüm sağlık ve güvenlik tedbirlerini aldık. Okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve eğitim camiamız tüm hassasiyetiyle eğitim ve öğretime hazırdır. Gönlünüz rahat, içiniz ferah olsun.

Değerli öğretmenlerimiz, okul yöneticilerimiz ve eğitim camiamız, bugünümüzü ve yarınlarımızı imar ederek daha müreffeh kılmak adına sevgiyle, sabırla, şefkatle, merhametle ve fedakârlıkla yürüttüğünüz tüm çalışmalarınız ve emeğiniz bizler için çok değerlidir. Şimdiye dek olduğu gibi özverili çalışmalarınızın bu eğitim öğretim yılında da aynı şekilde devam edeceğinden şüphemiz yoktur. Destek ve gayretleriniz için teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılının ülkemize, milletimize, Edirne’mize ve eğitim camiamıza, başarılarla dolu, hayırlı bir yıl olmasını temenni ediyor; değerli öğretmenlerimize, geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimize ve Edirneli hemşerilerime sağlık, huzur ve başarılar diliyorum” dedi.

GÜRKAN, “İYİ DERSLER ÇOCUKLAR”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2021-2022 eğitim-öğretim yılını kutlayarak, “Merak etmekten, hayal etmekten, keşfetmekten asla vazgeçmeyin. Atatürk’ün devrimleri ve ilkeleri her zaman ışığınız olsun. İyi dersler çocuklar” dedi.

“ATATÜRK’ÜN DEVRİMLERİ VE İLKELERİ HER ZAMAN IŞIĞINIZ OLSUN”  

Kendisi de bir öğretmen olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm öğrenci, veli ve öğretmenlerin 2021-2022 eğitim ve öğretim yılını kutlayarak, “Sevgili çocuklarım. Nihayet okullarınıza kavuşuyorsunuz. Hepinizin heyecanını yürekten hissediyor, hepinize sağlıklı, başarılı bir yıl diliyorum. Şunu asla unutmayın, aydınlık yarınlara, güçlü ve bilinçli bir topluma ancak ve ancak iyi bir eğitim ile ulaşabiliriz. Bu yüzden hayal etmekten, merak etmekten, soru sormaktan ve keşfetmekten asla ve asla vazgeçmeyin. Sizler, eşi benzeri bulunmayan bir liderin Mustafa Kemal’in evlatları; gönüller fetheden Fatih Sultan Mehmet’in torunlarısınız. Bilimden, sanattan, spordan asla ayrılmayın. Ben bir belediye başkanı, bir öğretmen, bir ağabeyiniz her daim yanınızdayım. Sizlere inanıyor, sizlere gönülden güveniyorum. Sadece iyi bir meslek sahibi için değil, iyi bir insanı olmak için kendinize inanın, çok okuyun ve araştırın. Hepinizin gözlerinizden öpüyorum. Atatürk’ün devrimleri ve ilkeleri her zaman ışığınız olsun. İyi dersler çocuklar” ifadelerine yer verdi.

“İNŞALLAH YAŞANAN BU ZORLU GÜNLER DE GERİDE KALDI”

Pandemiyle birlikte ara verilen yüz yüze eğitimin tekrardan başlayacağını ve bu konuda da öğretmenlere büyük görevlerin düştüğünü belirten Gürkan, “Sevgili meslektaşlarım. Online eğitim ile birlikte biliyorum ki çok zor bir süreçten geçtiniz. Öğrencilerinize yüz yüze eğitimi aratmamak için büyük çaba sarf ettiniz. İnşallah yaşanan bu zorlu günler de geride kaldı. Maske, mesafe ve hijyene büyük önem vererek, bu süreci de en iyi şekilde atlatacağınızdan hiçbir kuşkum yok. Sevgili meslektaşlarım, hiç kuşkusuz ki bir ülkeyi yok olmaktan kurtaran; güçlü bir devlet yaratan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en çok önem verdiği konuların başında eğitim gelmiştir. Sizlerin de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığından ayrılmayacağınıza; eleştirel düşünebilen, öz güveni yüksek ve yepyeni fikirler üretebilen, vizyonu geniş bireyler yetiştirebilmek için var gücünüzle çalışacağınıza; öğrencilerine şefkatle yaklaşacağınıza gönülden inanıyorum. Hepinize sağlıklı ve başarılı bir yıl diliyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.