DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2048115-1,90%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Okulda Zorbalığa Hayır”

“Okulda Zorbalığa Hayır”

ABONE OL
29 Şubat 2020 17:40
“Okulda Zorbalığa Hayır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kirkovo (Kızılağaç) ilçesinin Benkovski (Killi) köyündeki Nikola Yonkov Vaptsarov Lisesi’nde okuyan Avrupa Parlamentosu Elçi Okulları Programına katılan öğrenciler, Kızılhaç Gençlik Kolları gönüllüleri olan öğrenciler ve öğretmenleri, ‘Pembe Tişört Günü’ olarak da bilinen Dünya Okul Zorbalığı ile Mücadele Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte yer aldılar.

Öğrenciler ve öğretmenler, pembe tişört giyerek ‘Okulda Zorbalığa Hayır!’ dediler. Onlar, yapılan tartışma toplantısında okulda ve ailede zorbalıktan kaynaklanan sorunları, empati yapma ve birisi şiddet ve aşağılanmaya maruz kaldığında gözlerimizi kapatmama ihtiyacını tartıştılar. Kutlama öncesinde duvara mesajlar, çizimler, panolar asılması, resim, kompozisyon yarışmaları yapılması ve “Okulda Şiddete Hayır” konulu bir sunum gibi birçok inisiyatif vardı.

Gabriela İlieva ve Daniela Draganova, tüm öğrencilere ve öğretmenlere şöyle bir mesaj gönderdiler: “Aynı günde hep bir ağızdan ‘Tacize dur’ diyelim! Okulda şiddette sadece kurbanlar olur. Çünkü saldırganlar da çocuk ve bu nedenle onlar da kurbandır”dediler.

Yarışmalara katılan öğrenciler ödüllendirildi. Okulun avlusunda bir kalp şeklinde dizilen öğrenciler ve öğretmenler, ‘Şiddete Karşı Birlikte!’ şeklindeki görüşlerini ifade etmek için gökyüzüne pembe balonlar saldılar. Böylece Benkovski Köyü Nikola Yonkov Vaptsarov Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, okulda taciz ve zorbalığa karşı görüşlerini belirttiler.

(http://kircaalihaber.com/)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.