DOLAR 32,3698 0.14%
EURO 34,9746 -0.3%
ALTIN 2.324,200,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22758111,07%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Okullarda alınan önlemler görüşüldü

Okullarda alınan önlemler görüşüldü

ABONE OL
5 Eylül 2020 12:56
Okullarda alınan önlemler görüşüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Genel Meclisi’nde koronavirüse karşı okullarda alınan önlemler görüşüldü.

İl Genel Meclisi Eylül ayı oturumları devam ediyor. Meclis dün Mehmet Geçmiş başkanlığında toplandı. 2020-2021 Eğitim-Öğretim döneminde Kovid-19 virüsüne karşı okullarda alınan önlemlerle ilgili komisyon raporunu, Komisyon Başkanı Halil Akdağ okudu. Akdağ, koronaya karşı okullarda alınan önlemlerle ilgili kapsamlı bilgiler vererek şunları söyledi:

“Milli Eğitim Programı tarafından uygulamaya başlanan ‘Okulum Temiz’ belgelendirme programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli 10 tetkik görevlisi, Milli Eğitim Bakanlığı ve TSE tarafından yetkilendirilmiş olup ilimizde bulunan okul ve kurumlara rehberlik ve danışmanlık faaliyetlerine başlamışlardır.

Eğitim kurumlarında hijyen şartları geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme programı kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı’nca hazırlanan yönetici, öğretmen öğrenci, ve veli bilgilendirme rehberleri okullara ulaştırılmıştır. Okul müdürlükleri tarafından pandemi süreci enfeksiyon kontrolü ve hijyen şartlarına uygun risk değerlendirmeleri hazırlanacak, standart enfeksiyon kontrol önlemleri ve bulaş bazlı önlemleri içeren eylem planları doğrultusunda tedbirler alınacaktır.

Okul bahçe girişlerinde el hijyeninin sağlanması amacıyla el yıkama üniteleri ve el dezenfektan üniteleri bulundurulacak. Yönetici, öğretmen, öğrenci ve diğer hizmet sunucularına yönelik ateş ölçümleri yapılacak. Okulun bina ve eklentilerinde fiziksel mesafenin korunması ve kişisel hijyen kurallarına riayet edilmesi amacıyla bilgilendirme afişi asılacak. Sınıf, laboratuvar, koridor ve tuvalet girişlerinde el dezenfektanları bulundurulacak. Okullarda alınan tedbirler konusunda öğrenci, öğretmen, veli ve tüm hizmet alanlara bilgilendirmeler yapılacak. Gün içinde belirlenen periyotlar ile tüm kapalı alanlarda ortam dezenfeksiyon uygulamaları yapılacak. Biyolojik atık özelliği taşıyan kullanılmış maske, eldiven ve diğer kişisel koruyucu donananımalar için pedallı toplama üniteleri yapılacak ve kontrollü yerlerde atık toplama alanları oluşturulacak. Tüm tuvaletlerde periyodik temizlik faaliyetleri gerçekleştirilecektir.”

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.