DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2046093-2,61%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Önce gelin, sonra gelmeyin dediler

Önce gelin, sonra gelmeyin dediler

Edirne AK Parti adayına destek programına dönen iftarı tartışıyor

ABONE OL
28 Mart 2024 16:51
Önce gelin, sonra gelmeyin dediler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, kentin tartıştığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın ziyareti nedeniyle düzenleyen iftar programına önce ETSO, tarafından aranarak, “Siz de buyurun il başkanınızı, belediye başkan adayınızı da beraber getirebilirsiniz. Hep beraber gelin buyurun” denildiğini ardından 3 saat sonra tekrar aranarak, “Biraz siyasi şov olabilir. İşte bakanımız da bunu çok istemiyor. O yüzden başkan adaylarının gelmemesi konusunda bir hassasiyet var” denildiğini açıkladı. Akalın, ardından AK Parti adayının toplantıya katılarak oy istenmesine tepki gösterdi.

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, partisinin İl Başkanı Alpay Alpagut Engin ve İYİ Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi’yle birlikte parti binasında basın toplantısı düzenledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan ‘Türkiye Yüzyılı’nda Çalışma Hayatı İftar Buluşmaları’ kapsamında düzenlenen iftar programında sanayiciler ile bir araya gelmişti. Bu iftar programına sadece bir aday haricinde diğer parti adaylarının çağrılmasına tepki gösteren Akalın, Bakan Işıkhan’ın AK Parti adayı için oy istemesine ise ateş püskürdü. Devletin bakanının AK Parti adayına oy istemesine karşı seslenen Akalın “Benim vergimden bunlara bir kuruş maaşlarına geçtiyse hakkımı helal etmiyorum. Milletimizi aç bırakıp, ondan sonra koliler dağıtarak, yağ dağıtarak oy mu alacaksınız? Edirne’yi bu kadar cahil mi sanıyorsunuz? Terazisini bozduğunuz kantar, gün gelir sizi de tartar” diye ifade etti.

“İFTARA SADECE AK PARTİ ADAYI ÇAĞIRILIYOR”

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın “Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de bir maskeli balo var. İçeride maskeli baloda oynayanlar, hepsi aynı dışarı çıktıklarında yüzlerini görüyorsunuz. Bu maskeli balo inşallah sona erecek. Ermezse ülkemizi çok kötü günler bekliyor. Beni dün Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı aradı. Dedi ki bizim bir iftar organizasyonumuz var. Siz de buyurun il başkanınızı, belediye başkan adayınızı da beraber getirebilirsiniz. Hep beraber gelin buyurun” dedi. Tamam dedik. Saat 3-4 gibi tekrardan aradı. Dedi ki bu biraz siyasi şov olabilir. İşte bakanımız da bunu çok istemiyor. O yüzden başkan adaylarının gelmemesi konusunda bir hassasiyet var.  İl başkanımızı kastederek yalnız gelebilirsiniz dedi. İftara 10 dakika kalan valilikten bizi aradılar. Dediler ki böyle bir iftar var. Geliyor musunuz? Şimdi bu iftarı valilik mi düzenliyor? Edirne Ticaret ve Sanayi Odası mı düzenliyor? Kim düzenliyor olursa olsun çok önemli değil. Ama orada bir aday çıktı. Bir aday gitti sadece. AK Parti’nin adayı. Ve Edirne’mizin müstesna iş adamlarından bakan oy istedi. Bir tane o müstesna iş adamlarından biri de başkan da dahil çıkıp diğer başkan adayları nerede? Demedi” şeklinde konuştu.

“BENİM VERGİMDEN BUNLARA BİR KURUŞ GEÇTİYSE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

Bakan Vedat Işıkhan’ın iftarda AK Parti adayı için oy istediğini ve devletin bakanının taraf tutmasına tepki gösteren Akalın “Devlet devlettir. Devlet hakemdir. Devlet hakemdir. Valimiz maaşını AK Parti’den alıyorsa istediğini çağırabilir. Bakan maaşını AK Parti’den alıyorsa istediği propagandası yapabilir. Benim ve sizin ödemiş olduğu vergiden alıyor maaşını. Benim vergimden bunlara bir kuruş maaşlarına geçtiyse hakkımı helal etmiyorum. Devlet bu kadar küçültülemez. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ayağa kalkmalı. Bir bakan geliyor bir aday için oy istiyor” dedi.

“MİLLETE KOLİ DAĞITARAK OY ALACAĞINIZI VE EDİRNE’NİN BU KADAR CAHİL OLDUĞUNU MU SANIYORSUNUZ”

Edirne’de insanlara yardım kolisi dağıtılacak oy alınamayacağını, vatandaşın cahil olmadığını kaydeden Mehmet Akalın “Bu ülkenin sorunu açlıktır, sefalettir, fakirliktir, gördüğünüz gibi adaletsizliktir, hukuksuzluktur, liyakatsizliktir. Milletimizi aç bırakıp, ondan sonra koliler dağıtarak, yağ dağıtarak oy mu alacaksınız? Edirne’yi siz böyle mi sanıyorsunuz? Edirne’yi bu kadar cahil mi sanıyorsunuz? Edirne bunun cevabını verecek. Ben buna isyan ediyorum. Böyle düzenle isyan ediyorum. Böyle düzen olmaz, böyle devlet olmaz, böyle devlet anlayışı olmaz” dedi.

“BOZDUĞUNUZ BU KANTAR GÜN GELİR SİZİ TARTAR”

Yaşanan süreçle alakalı yerel seçimin bu şekilde gereksiz olduğunu ve atama yapılması gerektiğini söyleyerek tepkisini dile getiren Akalın “Eğer böyle idare edecekseniz seçime ne gerek var. Atama yapın bizde rahat edelim. Belediye başkanlarını da atayın bizi de devletle karşı karşıya getirmeyin. Allah aşkına, bakın bu terazisini bozduğunuz kantar, gün gelecek sizi de tartar. Bunu unutmayın. Hepsine söylüyorum. Bakanına da söylüyorum, valisine de söylüyorum, kaymakamına da söylüyorum. Benim Allah’tan başka kimseden korkum yok” şeklinde belirtti.

“FAKİRLİK SINIRI ALTINDA YAŞAYAN İNSANLARDAN YARARLANILARAK SİYASET YAPILIYOR”

Fakir insanlar üzerinden Hükümeti siyaset yaptığını vurgulayan Akalın “Edirne’nin bütün iş adamlarını toplayıp diğerlerine gelmeyin diyorsun. Orada iş adamlarından oy istiyorsun. Yazıktır günahtır. O iş adamlarına, bakanlara herkese günahtır. Yarın demokrasi yok derlerse şaşırmayın. O yüzden oylarınızı sahip çıkın. Fakirleştirilmiş yüzde 80’i fakirlik sınırı altında yaşayan insanlarımızdan yararlanarak siyaset yapılıyor. Durum bu söz Edirne Halkı’nın. Maskeli baloda içerse oynayanlara cevabı vermek zorundayız” diye ifade etti.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.