DOLAR 32,4752 0.27%
EURO 34,7063 0.29%
ALTIN 2.395,140,64
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1875505-5,34%
Edirne
18°

KAPALI

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Osmani, Erdoğan’ı Kosova’ya davet etti

Osmani, Erdoğan’ı Kosova’ya davet etti

ABONE OL
15 Ağustos 2023 12:31
Osmani, Erdoğan’ı Kosova’ya davet etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, üst düzey temaslarda bulunmak üzere Priştine’ye gelen Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay’ı kabul etti.

Kosovaport’ta yer alan habere göre; İki ülke arasındaki ilişkilerin derinleştirilmesi imkanklarının ele alındığı görüşmede, Cumhurbaşkanı  Osmani, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kosova’yı ziyaret etme davetini yineledi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada,  Osmani’nin , görüşmede Türkiye’den Kosova’nın uluslararası kuruluşlara üyeliği  için destek istediği belirtildi.

“Cumhurbaşkanı Osmani, Bakan Yardımcısı Kemal Bozay ile ikili iş birliği, iki devlet arasında iş forumu düzenlenmesi, dış politika, savunma, güvenlik, sağlık ve diğer karşılıklı ilgi alanlarında işbirliği konularını ele aldı. Cumhurbaşkanı Osmani, mevkidaşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı her iki taraf için de uygun bir zamanda Kosova Cumhuriyeti’ne ziyaret davetini yineledi” ifadelerine yer verilen yazılı açıklamada, görüşmede, Kosova’daki  siyasi ve güvenlik gelişmelerin de ele alındığı kaydedildi.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Osmani’nin , Kosova Özel Polisinin kuzeydeki belediye binaları  içinde ve çevresindeki varlığının halihazırda azaltıldığını, vatandaşların dilekçesiyle dört kuzey belediyesinde yeni seçimlerin yapılması için yasal altyapının tamamlanması çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.