DOLAR 32,6011 0.38%
EURO 34,8075 0.19%
ALTIN 2.488,140,16
BIST 9.464,01-0,64%
BITCOIN 21173523,62%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Otizmin farkındayız, her zaman birlikteyiz

Otizmin farkındayız, her zaman birlikteyiz

ABONE OL
2 Nisan 2021 11:32
Otizmin farkındayız, her zaman birlikteyiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nin özel çocuklarından Otizmli Sencer Yüceer’in annesi Ender Yüceer, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’nde yaşadıklarını ve korkularını anlattı. Oğlunun 1,5 yaşında konuşmasının durduğunu 2 yaşında da otizm tanısının konulduğunu belirten Yüceer, “2 yaşından beri Ankara ve İstanbul’da tedavi oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda eğitim aldı. Özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitimi devam ediyor” diye konuştu.

Otizmli aileler olarak tamamen toplumdan uzaklaştıklarını belirten Yüceer, “Parklarda, toplu ulaşımda toplum bizi kabul etmedi. Sadece kendi arabamız ile bir yerlere gittik, geldik. Daha sonra belediyemiz servisleriyle ulaşımımızı sağladık. Sağ olsun Belediye Başkanımız Recep Gürkan bize servis olanağı sağladı. Hiçbir aile çocuklarını bizim çocuklarımızla oynatmadı. En iyi arkadaşlarımdan bile bunu gördüm. Ondan sonra kendi içimize kapanıyoruz. Sosyalleşemiyoruz. Ne aileler ne de çocuklar sosyalleşemiyor” dedi.

“Bütün engelli çocukları ailelerinde tek bir soru var. Biz öldükten sonra çocuklarımıza ne olacak?” diyen Yüceer, “Biz huzurevlerine çocuklarımızla birlikte kabul edilmiyoruz. Biz öyle bir yer istiyoruz ki bizi çocuklarımızla birlikte kabul etsin. Ayrılmayalım. Ölene kadar biz orada olalım. Bizden sonra da çocuklarımız orada bakılsın” şeklinde konuştu.

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’nde toplumun otizmle ilgili farkındalığının arttırılmasının hedeflendiğini belirten Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Sencer Yüceer, Engelsiz Yaşam Merkezi’mizden faydalanan özel çocuklarımızdan. Pandemi dolayısıyla maalesef kapalıyız. Çocuklarımıza hastalığı yaymamak adına bir süredir hizmet vermiyoruz. Toplumdaki bütün bireyler eşittir. Ve her birey en iyi hizmeti hak eder. Bu anlamda da Edirne Belediyesi engellilerin yanındadır. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın her zaman dediği gibi bir engelsiz kent yapma hedefimiz var. Önemli olan toplumdaki bütün bireylerin rahat ve huzur içinde yaşamasıdır. 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’nde bütün toplumun otizmli bireylere yaklaşımı daha üst seviyeye çıkacağı, daha anlayışlı ve birlikte yaşam formatında olacağı günlerin başlangıcı olmasını diliyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.