DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20663211,42%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Otizmli bireylere yönelik iş birliği

Otizmli bireylere yönelik iş birliği

Trakya Üniversitesi ile Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Eğitim-Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde engelli çocukların eğitimi ve rehabilitasyonu konusunda protokol imzalandı.

ABONE OL
20 Şubat 2024 14:21
Otizmli bireylere yönelik iş birliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi ile Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Eğitim-Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde engelli çocukların eğitimi ve rehabilitasyonu konusunda protokol imzalandı.

Protokol kapsamında, Trakya Üniversitesi Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Eğitim-Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü binasında, Edirne Özel Yürekler Halk Eğitimi Kurs Merkezi’nin 8 odasının sınıf, 1 odasının yönetim odası ve 2 atölye (seramik ve ev ekonomisi) olarak tahsis edilmesi kararlaştırıldı. İmza töreni Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’nde gerçekleştirildi ve törene Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Eğitim-Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Filiz Tuna ve Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Dinç katıldı.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, protokolün yetişkin otizmli bireylerin eğitimi açısından önemli olduğunu belirterek, Halk Eğitim Merkezinin buradaki derslik ve atölyelerin otizmli bireylerin gelişimine önemli katkı sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, otizmli bireylerin en iyi şekilde eğitim almalarını ve sosyal hayata katılmalarını desteklediklerini vurguladı.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı ise bu protokolün Edirne’deki otizmli bireylerin topluma kazandırılması ve ailelerinin geleceğe yönelik kaygılarının giderilmesi açısından önemli bir adım olduğunu belirtti ve Trakya Üniversitesi ile eğitim başta olmak üzere birçok iş birliğine imza attıklarını ifade etti.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.